Doi bărbaţi, salvaţi în urma transplantului, după moartea unei femei de 44 de ani

Doi bărbaţi de 34 şi 37 de ani au o nouă şansă la viaţă, după ce le-a fost transplantat câte un rinichi, donatorul fiind o femeie de 44 de ani, aflată în moarte cerebrală. Prelevarea a avut loc la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi.

89 afișări
Imaginea articolului Doi bărbaţi, salvaţi în urma transplantului, după moartea unei femei de 44 de ani

Doi bărbaţi, salvaţi în urma transplantului, după moartea unei femei de 44 de ani

Familia unei femei de 44 de ani aflată în moarte cerebrală la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi le-a dat medicilor ieşeni acordul de prelevare a organelor, iar operaţia a avut loc în noaptea de joi spre vineri.

„A fost o pacientă de 44 de ani pentru care am avut acordul familiei pentru toate organele şi ţesuturile, dar nu s-au putut preleva, din motive medicale, decât rinichii şi corneea. Transplanturile de rinichi s-au făcut la Spitalul C. I. Parhon, iar cele de cornee urmează se facă în cursul zile de astăzi (n.r. vineri) la Sfântul Spiridon. Este al patrulea donator în zona Moldovei, respectiv din centrul universitar Iaşi din 2019, deşi am avut multe încercări, ne-am lovit de refuzurile familiilor", a declarat Raluca Neagu Movilă, coordonatorul Centrului Regional de Transplant Iaşi.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului C.I. Parhon Iaşi, Ionuţ Nistor, cei care au primit câte un rinichi sunt doi bărbaţi. Unul dintre ei, în vârstă de 37 de ani, din judeţul Botoşani făcea dializă din anul 2014, iar cel de-al doilea, din Iaşi, are 34 de ani şi a început şedinţele de dializă în luna februarie a acestui an.

Numărul celor care aşteaptă un transplant de rinichi în zona Moldovei depăşeşte 400 de persoane.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici