Doi bătrâni de peste 70 de ani, salvaţi de salvamontişti după ce s-au rătăcit în Masivul Piatra Mare

Doi turişti din Bucureşti, în vârstă de 71 şi 76 de ani, au fost salvaţi de salvamontiştii şi jandarmii montani după ce s-au rătăcit, luni seara, pe traseul turistic Predeal – Piatra Mare, ei primind apoi îngrijiri de la un echipaj SMURD, transmite corespondentul MEDIAFAX.

440 afișări
Imaginea articolului Doi bătrâni de peste 70 de ani, salvaţi de salvamontişti după ce s-au rătăcit în Masivul Piatra Mare

Doi bătrâni de peste 70 de ani, salvaţi de salvamontişti după ce s-au rătăcit în Masivul Piatra Mare (Imagine Alin Ivan / Mediafax Foto)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Braşov, Ciprian Aldea, luni seara, în jurul orei 20.00, salvamontiştii şi jandarmii montani din Predeal au fost alertaţi de doi turişti din Bucureşti care au spus că au plecat pe un traseu montan şi s-au rătăcit în zona Piatra Mare.

„Pentru căutarea şi găsirea rapidă a acestora a fost folosit un ATV Polaris aparţinând Jandarmeriei Braşov, cei doi turişti de 76 şi 71 de ani fiind găsiţi în jurul orei 21.15 în apropierea poienii Stâna Pietricica, epuizaţi din punct de vedere fizic“, a spus reprezentantul IJJ Braşov.

Turiştii au fost aduşi în siguranţă în Predeal de unde au fost preluaţi de un echipaj SMURD în vederea monitorizării funcţiilor vitale.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici