Doi bebeluşi sunt în continuare intubaţi, prognosticul este rezervat pentru toţi cei şapte

Doi bebeluşi internaţi în Spitalul "Grigore Alexandrescu" după incendiul de la Maternitatea Giuleşti sunt în continuare intubaţi şi respiră cu ajutorul aparatelor, prognosticul fiind rezervat pentru toţi cei şapte nou-născuţi, starea lor fiind staţionară, a spus managerul spitalului, Dan Enescu.

45 afișări
Imaginea articolului Doi bebeluşi sunt în continuare intubaţi, prognosticul este rezervat pentru toţi cei şapte

Doi bebeluşi sunt în continuare intubaţi, prognosticul este rezervat pentru toţi cei şapte (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Managerul Spitalului "Grigore Alexandrescu" din Capitală, profesor doctor Dan Enescu, a declarat, pentru MEDIAFAX, că cei şapte bebeluşi internaţi în Spitalul "Grigore Alexandrescu" după incendiul de la Maternitatea Giuleşti nu manifestă modificări în starea lor de sănătate, aceasta fiind staţionară.

El a precizat că cele mai mari probleme în cazul micuţilor sunt ridicate de faptul că unii dintre ei au arsuri profunde şi că ei sunt copii născuţi prematur.

"Doi dintre ei au arsuri profunde, sunt intubaţi şi respiră cu ajutorul aparatelor. Prognosticul este rezervat însă pentru toţi cei şapte micuţi, întrucât toţi sunt prematuri, având greutate mică, mult sub cea normală", a mai spus Enescu.

Potrivit managerului Spitalului "Grigore Alexandrescu", mămicile au început să vină să-şi vadă copiii, dar ele pot rămâne puţin timp lângă micuţi, întrucât sunt în secţii de terapie intensivă unde accesul este limitat.

Bebeluşii au fost identificaţi şi cu ajutorul asistentelor de la Maternitatea Giuleşti.

Patru bebeluşi au murit şi alţi şapte au fost răniţi grav în urma exploziei şi incendiului care au avut loc luni, la Maternitatea Giuleşti din Capitală.

Primele victime au fost trei copii cu probleme cardiorespiratorii, iar decesul celui de-al patrulea a fost anunţat marţi dimineaţă, de către reprezentanţii Spitalului "Grigore Alexandrescu" unde acesta a fost dus după incendiu, împreună cu alţi şapte bebeluşi aflaţi în salonul de Terapie Intensivă de la Maternitatea Giuleşti atunci când s-a produs explozia.

Toţi bebeluşii au fost duşi la Spitalul "Grigore Alexandrescu" în stare foarte gravă, având arsuri de până la 80 la sută din corp şi la căile respiratorii superioare, iar nou-născutul care a decedat avea şi o malformaţie congenitală de cord.

Din Maternitatea Giuleşti au fost evacuate 114 persoane, dintre care 53 copii şi 61 de femei, acestea fiind duse la mai multe spitale din Capitală. Până la finalizarea anchetei unitatea sanitară, aflată în administrarea Primăriei Capitalei, va rămâne închisă.

Cazul privind incendiul de la Maternitatea Giuleşti a fost preluat de Secţia de Urmărire Penală şi Criminalistică a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, procurorii începând urmărirea penală "in rem" pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă.

Medicii legişti au finalizat necropsia în cazul a trei dintre cei patru bebeluşi care au murit în urma exploziei de la Maternitatea Giuleşti, unul fiind intoxicat cu funingine, în timp ce ceilalţi doi au decedat din cauza lipsei de oxigen. Necropsia în cazul celui de-al patrulea bebeluş va fi efectuată miercuri dimineaţă, a spus Marius Iacob, procurorul şef al Secţiei Urmărire Penală a Parchetului instanţei supreme.

El a adăugat că marţi au fost prelevate probe ADN de la toţi copiii şi de la părinţi, analize care vor fi procesate în timpul nopţii, urmând ca miercuri să fie stabilite rezultatele.

În paralel se desfăşoară şi o anchetă internă administrativă la nivelul unităţii sanitare.

La Maternitatea Giuleşti au venit, marţi, şi inspectori de la Inspectoratul Teritorial de Muncă Bucureşti pentru a face cercetări în legătură cu incidentul. Anchete pe domenii vor mai face în acest caz echipe ale Inspecţiei de Stat pentru Controlul Cazanelor, Enel şi E.On Gaz.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici