Doi braşoveni care au pretins că sunt inspectori ANAF au fost trimişi în judecată

Doi braşoveni care au pretins că sunt inspectori ANAF au fost trimişi în judecată pentru înşelăciune şi uzurpare de calităţi oficiale, după ce au înşelat mai multe firme cărora le dădeau "amenzi" pentru diverse nereguli constatate în actele contabile, transmite corespondentul MEDIAFAX.

243 afișări
Imaginea articolului Doi braşoveni care au pretins că sunt inspectori ANAF au fost trimişi în judecată

Doi braşoveni care au pretins că sunt inspectori ANAF au fost trimişi în judecată (Imagine: Shutterstock)

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov au anunţat, vineri, că au dispus trimiterea în judecată a lui Ilie Drăghici, cercetat în stare de arest preventiv în lipsă pentru înşelăciune şi uzurpare de calităţi oficiale (3 acte materiale) şi a lui Constantin Gabriel Mihai, cercetat în libertate pentru complicitate la aceleaşi infracţiuni.

Din probatoriul administrat în cauză, procurorii au stabilit că în 3 aprilie cei doi inculpaţi s-au dus la mai multe firme din Braşov "cu scopul de a obţine foloase injuste de la diverşi agenţi economici pe care, în prealabil, îi induceau în eroare, prezentându-se în mod mincinos că sunt inspectori ANAF", potrivit procurorului Cristina Mureşan, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov.

Cei doi verificau actele contabile ale firmelor şi, sub pretextul că au găsit anumite nereguli ce ar fi atras aplicarea de amenzi contravenţionale, le cereau administratorilor diverse sume de bani pentru a trece cu vederea aşa-zisele probleme depistate.

"Inculpatul Constantin Gabriel Mihai se prezenta ca inspector ANAF şi efectua controlul documentelor contabile, în timp ce inculpatul Drăghici Ilie, îi asigura complicitatea morală şi materială, însoţindu-l şi abordând o anumită atitudine profesională care crea convingerea gestionarilor controlaţi că şi el este inspector ANAF. În timpul presupuselor controale inculpatul Constantin Gabriel Mihai cerea gestionarilor documentele contabile, le examina după care emitea concluzia că a constatat unele nereguli", a mai precizat sursa citată.

După descoperirea unor presupuse nereguli, Constantin Gabriel Mihai cerea să vorbească telefonic sau să se întâlnească personal cu administratorii unităţilor comerciale controlate pentru a ajunge la o înţelegere. Potrivit anchetatorilor, cei doi le pretindeau sume de bani pentru a nu da amenzi. Într-un caz, anchetatorii au stabilit că cei doi au primit suma de 500 de lei de la gestionara unei firme, a mai spus reprezentantul Parchetului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici