Doi cetăţeni germani adepţi ai ideologiei organizaţiei teroriste Daesh (ISIS), declaraţi indezirabili

Doi cetăţeni germani, unul dintre ei de origine siriană, care au aderat la ideologia organizaţiei teroriste Daesh manifestând o predispoziţie spre violenţă, au fost declaraţi ca persoane indezirabile pentru România pentru o perioadă de 10 ani, anunţă Serviciul Român de Informaţii (SRI).

513 afișări
Imaginea articolului Doi cetăţeni germani adepţi ai ideologiei organizaţiei teroriste Daesh (ISIS), declaraţi indezirabili

Doi cetăţeni germani adepţi ai ideologiei organizaţiei teroriste Daesh (ISIS), declaraţi indezirabili

"Urmare a măsurilor specifice întreprinse de către Serviciul Român de Informaţii în cooperare cu Parchetul de pe Lângă Curtea de Apel Bucureşti şi Inspectoratul General pentru Imigrări din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, s-a dispus declararea ca persoane indezirabile pentru România a doi cetăţeni germani, M.B. şi N.R., unul dintre ei de origine siriană, pentru o perioadă de 10 ani", se arată într-un comunicat de presă al Serviciului Român de Informaţii (SRI), remis miercuri MEDIAFAX.

Cei doi au intrat în atenţia SRI în cursul anului 2016, întrucât derulau activităţi care constituiau riscuri la adresa securităţii naţionale.

"Aceştia au parcurs un proces rapid de (auto)radicalizare şi au aderat la ideologia organizaţiei teroriste Daesh, manifestând o predispoziţie spre violenţă. M.B. şi N.R. au derulat activităţi de propagandă şi îndoctrinare religioasă, cu scopul atragerii unor coreligionari din România spre ideologia jihadistă. Mai mult, pe parcursul şederii în România, cei doi au prospectat ideea de a călători în Siria, cu scopul de a se alătura Califatului Daesh. Având în vedere aspectele menţionate, SRI a acţionat în scopul prevenirii materializării ameninţărilor la adresa securităţii naţionale, rezultate din prezenţa şi activităţile desfăşurate pe teritoriul României de către cetăţenii străini", potrivit sursei citate.

Oficiali apropiaţi anchetei au precizat că cei doi, soţ şi soţie, locuiau în Cluj pentru studii la medicină, bărbatul fiind ajuns în România din 2014 în timp ce soţia sa a ajuns doi ani mai târziu, în 2016.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici