Doi copii de la Spitalul "Marie Curie", diagnosticaţi cu sindrom hemolitic- uremic, vor fi externaţi vineri

Doi dintre cei trei copii diagnosticaţi cu sindrom hemolitic- uremic(SHU), internaţi la Spitalul "Marie Currie", vor fi externaţi vineri, anunţă reprezentanţii spitalului.

359 afișări
Imaginea articolului Doi copii de la Spitalul "Marie Curie", diagnosticaţi cu sindrom hemolitic- uremic, vor fi externaţi vineri

Doi copii de la Spitalul "Marie Curie", diagnosticaţi cu sindrom hemolitic- uremic, vor fi externaţi vineri (Imagine: Bogdan Iordache/ Mediafax Foto)

Medicii de la Spitalului "Marie Curie" au anunţat că doi dintre cei trei copii diagnosticaţi cu sindrom hemolitic- uremic (SHU) care se mai află în secţia de nefrologie vor fi externaţi vineri, 11 martie.

"Astfel, pe secţia de nefrologie rămâne internat un singur copil (n.r - copilul din Mioveni) care se simte mai bine şi care, începând de astăzi, nu va mai fi supus procedurilor de dializă peritoneală", se spune într-un comunicat al spitalului "Marie Curie".

Medicii au mai anunţat că, pentru toţi cei 11 copii trataţi în secţia de nefrologie a Spitalului "Marie Curie" faza acută a afecţiunilor s-a încheiat. Aceştia vor râmâne însă sub supraveghere la distanţă.

Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii (MS) reamintesc, printr-un comunicat de presă, importanţa măsurilor de prevenţie, în special respectarea igienei personale, procurarea alimentelor din surse autorizate, ambalate corespunzător. "Specialiştii MS recomandă achiziţionarea produselor pasteurizate în cazul lactatelor, respectiv carne din surse verificate din punct de vedere sanitar veterinar, recomandând spălarea corespunzătoare a fructelor şi legumelor, dar şi tratamentul termic al alimentelor atunci când se impune", se arată în comunicatul remis MEDIAFAX.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici