Doi copii suspectaţi de SHU, transferaţi luni din Teleorman, la spitalul „Marie Curie”

Doi bebeluşi din judeţul Teleorman, suspectaţi că ar avea sindrom hemolitic-uremic (SHU), vor fi transferaţi luni, la spitalul „Marie Curie”, a declarat medicul Mihaela Bălgrădean pentru MEDIAFAX.

966 afișări
Imaginea articolului Doi copii suspectaţi de SHU, transferaţi luni din Teleorman, la spitalul „Marie Curie”

Doi copii suspectaţi de SHU, transferaţi luni din Teleorman, la spitalul „Marie Curie”

Un copil în vârstă de 7 luni din Turnu Măgurele şi un alt bebeluş de un an şi două luni din Alexandria vor fi transferaţi luni la spitalul „Marie Curie” din Capitală, cei doi fiind suspectaţi de sindrom hemolitic- uremic (SHU).

„Doi copii din Teleroman urmează să vină la noi astăzi, unul dintre ei pare să aibă SHU, are 7 luni şi vine de la Turnu Măgurele. Al doilea, de un an şi două luni, este transferat din Alexandria. Nu putem pune diagnosticul clar până nu îi vedem”, a declarat pentru MEDIAFAX medicul Mihaela Bălgrădean, şefa secţiei de Nefrologie de la „Marie Curie”.

În ceea ce priveşte starea celor doi copii din Feteşti cu SHU care au ajuns la „Marie Curie”, simptomele s-au mai ameliorat pentru unul din ei, însă pentru cel care se afla în stare gravă, situaţia este aceeaşi, a declarat luni, medicul Mihaela Bălgrădean.

„Copilul căruia i s-au dat sarmale este în aceeaşi stare, este un copil grav, care face dializă peritoneală, celălalt este într-o stare ceva mai bună, fără dializă şi rămâne în continuare pe tratament”, a declarat Bălgrădean. Copiii sunt internaţi pe secţia de Nefrologie.

Cei doi copii, o fetiţă de 6 luni şi un băieţel de 7 luni, s-au îmbolnăvit în urma consumului de carne, a explicat duminică Mihaela Bălgrădean.

Autorităţile au demarat o anchetă epidemiologică în cazul celor doi copii din Feteşti internaţi la spitalul „Marie Curie” din Bucureşti, cu sindrom hemolitic- uremic, a declarat luni ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu

"Avem în continuare probe care se analizează. Colegii de la Centrul European pentru Control al Bolilor au avut o teleconferinţă şi progresăm, dar trebuie să punem cap la cap toate informaţiile şi să avem o imagine completă şi complexă a întregului caz. Acum se continuă ancheta epidemiologică aşa cum se procedează în fiecare situaţie", a spus ministrul.

Achimaş a mai spus că astfel de cazuri de îmbolnăviri cu SHU apar sporadic. Practic, într-un an, în fiecare spital mare de copii sunt înregistrate aproximativ 10 cazuri de sindrom hemolitic-uremic.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici