Doi elevi din Capitală au câştigat concursul de eseuri în limba engleză şi merg în tabere în Anglia

Doi elevi de la Colegiul "George Coşbuc" şi Colegiul "Mihai Viteazul" din Bucureşti au câştigat marele premiu al concursului de eseuri în limba engleză organizat de Shakespeare School şi vor petrece două săptămâni în campusurile unor colegii şi universităţi de top din Marea Britanie.

523 afișări
Imaginea articolului Doi elevi din Capitală au câştigat concursul de eseuri în limba engleză şi merg în tabere în Anglia

Doi elevi din Capitală au câştigat concursul de eseuri în limba engleză şi merg în tabere în Anglia (Imagine: Facebook)

Peste 3.000 de elevi din toate judeţele ţării au participat la a şasea ediţie a competiţiei naţionale de eseuri în limba engleză Shakespeare School Essay Competition. Dintre aceştia, 24 de elevi talentaţi şi creativi, din 11 oraşe ale ţării, au reuşit să convingă că sunt cei mai buni la limba engleză.

Cei 24 de finalişti, din Bucureşti, Braşov, Caracal, Călăraşi, Constanţa, Dărmăneşti, Focşani, Galaţi, Otopeni, Târgu Secuiesc şi Turda, au fost premiaţi joi, în cadrul unei ceremonii la care au fost prezenţi reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei şi ai Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti.

Marile premii au fost câştigate de Maria Buciu, elevă a Colegiului Naţional "George Coşbuc" din Bucureşti, la categoria 11-14 ani şi Nicoleta Diana Baicu, de la Colegiul Naţional "Mihai Viteazul", tot din Capitală, la categoria 15-19 ani. Aceştia vor petrece două săptămâni în campusurile unor colegii şi universităţi de top din Marea Britanie, în tabere de limba engleză în valoare de peste 1.600 de lire fiecare.

De asemenea, ocupanţii locurilor doi şi trei, precum şi elevii care au câştigat menţiuni au primit ca premii cursuri de vară de limba engleză oferite de Shakespeare School, taxe pentru examene Cambridge oferite de British Council, precum şi e-readere, căşti audio sau cărţi în limba engleză.

În cadrul festivităţii a mai fost decernat Trofeul Excelenţei, acordat Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, pentru cel mai mare număr de elevi înscrişi în concurs, dar şi distincţia Certificate of Excellence acordată Elenei Sticlea, profesor de limba engleză la Colegiul Naţional "Gheorghe Lazăr" din Capitală, desemnată îndrumătorul cu cei mai mulţi elevi înscrişi la ediţia de anul acesta a Shakespeare School Essay Competition.

Concursul cu participare gratuită, inclus în Calendarul Activităţilor Educative al Ministerului Educaţiei Naţionale şi al ISMB, este organizat anual de Asociaţia Shakespeare School pentru Educaţie şi se adresează elevilor între 11 şi 19 ani de la şcolile şi liceele din toată ţara.

Anul acesta, participanţii au fost provocaţi să scrie un eseu despre cum arată şcoala ideală, în viziunea lor, pornind de la discursul TEDx al unui adolescent de 13 ani despre sistemul public de educaţie.

Asociaţia Shakespeare School pentru Educaţie, fondată în anul 2011, este o organizaţie nonprofit care sprijină tinerii talentaţi să îşi urmeze pasiunile prin perfecţionarea limbii engleze şi ajută copiii cu oportunităţi reduse să înveţe limba engleză.

Printre proiectele asociaţiei se numără burse de studiu pentru aprofundarea limbii engleze, concursuri de creaţie având ca premii şcoli de vară în Marea Britanie, campanii în licee privind certificările internaţionale, precum şi cursuri de engleză predate de peste 200 de voluntari copiilor din cele 26 de centre sociale partenere din Bucureşti, Oradea, Săpânţa, Petrila şi Adjud.

"Concursul Shakespeare School Essay Competition este unul dintre proiectele prin care Asociaţia Shakespeare School pentru Educaţie îşi propune să stimuleze gândirea creativă şi să motiveze tinerii din întreaga ţară să îşi perfectioneze cunoştintele de limba engleză. Motto-ul asociaţiei este «Limba engleză deschide oportunităţi», pentru că stăpânirea unei limbi de circulaţie internaţională poate face diferenţa în viitorul tinerilor, facilitându-le accesul spre o educaţie de calitate şi o carieră de succes. Concursul oferă şanse egale tinerilor din întreaga ţară de a experimenta viaţa într-un campus universitar britanic de top şi de a studia limba engleză la cele mai înalte standarde", au spus organizatorii competiţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici