Doi foşti directori ai Parcului Industrial Brazi, deţinut de CJ Prahova, condamnaţi la închisoare

Doi foşti directori ai Parcului Industrial Brazi, deţinut de Consiliul Judeţean Prahova, au fost condamnaţi la trei ani şi doi ani şi opt luni de închisoare cu executare, fiind acuzaţi că, alături de un alt angajat, au vândut unei firme transformatoare aparţinând parcului la un preţ subevaluat.

631 afișări
Imaginea articolului Doi foşti directori ai Parcului Industrial Brazi, deţinut de CJ Prahova, condamnaţi la închisoare

Doi foşti directori ai Parcului Industrial Brazi, deţinut de CJ Prahova, condamnaţi la închisoare (Imagine: Shutterstock)

Un fost director al SC Brazi Industrial Parc SA, firmă la care unic acţionar este Consiliul Judeţean Prahova, fostul director de operaţiuni al societăţii şi un fost consilier juridic au fost condamnaţi, joi, la închisoare pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, într-un dosar în care au fost trimişi în judecată de DNA Ploieşti în anul 2010.

Astfel, magistraţii Judecătoriei Ploieşti l-au condamnat la trei ani de închisoare cu executare pe fostul director general Victor Dan Enea Teodorescu, la doi ani şi opt luni de închisoare cu executare pe fostul director de operaţiuni Ion Militaru şi la un an şi 11 luni de închisoare pe Vasile Vali Ionaşcu, fost consilier juridic.

Cei trei sunt acuzaţi de mai multe fapte de abuz în serviciu, întrucât în perioada august 2005 - ianuarie 2006 au vândut la licitaţie firmei Ciobi Trans SRL din Sibiu, şase transformatoare industriale la un preţ subevaluat, cauzând SC Brazi Industrial Parc S.A un prejudiciu de 1.153.182,43 de lei.

Potrivit procurorilor DNA, prejudiciul îl reprezintă diferenţa dintre valoarea de piaţă a transformatoarelor şi valoarea încasată de SC Brazi Industrial Parc SA, sumă care constituie, totodată, şi avantajul patrimonial obţinut de societatea câştigătoare a licitaţiei.

Judecătoria Ploieşti a mai dispus ca cei trei să plătească suma calculată de procurori drept despăgubiri materiale Parcului Industrial Brazi şi să achite 6.000 de lei fiecare, cheltuieli judiciare.

Decizia Judecătoriei Ploieşti nu este definitivă.

Acesta nu este primul scandal în care este implicat Parcul Industrial Brazi. Anul trecut parcul industrial a pierdut definitiv un proces prin care este obligat să plătească aproximativ un milion de euro unei firme deţinute de preşedintele UNPR Prahova, Daniel Niculae.

De asemenea, raportul Curţii de Conturi pe anul 2013 întocmit în urma controale făcute la Consiliul Judeţean Prahova anul trecut evidenţiază că SC Brazi Industrial Parc SA a valorificat, prin vânzare, bunuri în cuantum de aproximativ trei milioane de euro aflate în patrimoniul privat al judeţului Prahova, fără a vira aceste sume la bugetul local.

Conform unor surse din administraţia locală, este vorba despre bunuri vândute ca fier vechi.

Raportul Curţii de Conturi menţiona că din totalul sumei de 12.373.018 lei a fost recuperată suma de 151.164 lei. În acest context, Curtea de Conturi a dispus ”extinderea verificărilor pentru stabilirea tuturor sumelor încasate de SC Brazi Industrial Parc SA din vânzarea bunurilor din patrimoniul privat al unităţii administrativ teritoriale judeţul Prahova, subscrise la capitalul social şi nevărsate” şi ”aplicarea de măsuri legale în vederea recuperării veniturilor suplimentare estimate în timpul auditului la 12.373.018 lei reprezentând contravaloare bunuri din domeniul privat al judeţului valorificate prin vânzare de SC Brazi Industrial Parc SA nevirată în contul bugetului local până la 31.12.2013”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici