Doi hoţi din bancomate, prinşi cu focuri de armă de poliţiştii bucureşteni

Doi bărbaţi care furau din bancomate au fost prinşi în flagrant, joi, pe Calea Plevnei din Bucureşti, de poliţiştii Secţiei 1, care au tras două focuri de avertisment, informează oficiali din Poliţia Capitalei.

125 afișări
Imaginea articolului Doi hoţi din bancomate, prinşi cu focuri de armă de poliţiştii bucureşteni

Doi hoţi din bancomate, prinşi cu focuri de armă de poliţiştii bucureşteni (Imagine: Tibi Bologh/Mediafax Foto)

Potrivit anchetatorilor, cei doi suspecţi aveau un dispozitiv artizanal pe care îl montau pe bancomate, iar atunci când victimele încercau să scoată bani, bancnotele rămâneau blocate în interior, creând impresia că aparatul este defect. După ce victima se îndepărta, hoţii ridicau dispozitivul şi scoteau banii din el.

"În perioada 11 mai - 5 iunie a.c., poliţiştii bucureşteni au documentat activitatea membrilor grupului infracţional, format din doi bărbaţi, în vârstă de 30, respectiv 46 de ani, care ar fi săvârşit mai multe furturi din bancomate situate pe raza sectorului 1 din Capitală", se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX de Poliţia Capitalei.

Pentru că anchetatorii aveau indicii potrivit cărora, joi după-amiază, cei doi urmau să iasă la furat, aceştia au fost urmăriţi pas cu pas.

În jurul orei 17.50, unul dintre ei a fost observat apropiindu-se de un bancomat de pe Calea Plevnei, unde, după ce s-a asigurat că nu este nimeni în apropiere, şi-a acoperit faţa cu o glugă, după care a montat dispozitivul pe ATM.

În jurul orei 18.30, o persoană s-a apropiat de bancomatul respectiv, a introdus cardul şi a încercat să scoată o sumă de bani, însă, după câteva minute, considerând că aparatul este defect, a plecat din zonă.

Aproximativ două ore mai târziu, după ce au s-au plimbat în apropiere pentru a se asigura că nu sunt supravegheaţi, cei doi au scos dispozitivul cu bani.

Într-o primă fază, suspecţii au reuşit să fugă, însă au fost imobilizaţi în scurt timp, după ce poliţiştii au tras două focuri de avertisment.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici