Video Doi mineri internaţi la Spitalul de Arşi vor fi operaţi din nou

Doi dintre minerii internaţi la Spitalul de Chirurgie Plastică şi Arsuri vor fi operaţi zilele următoare, din cei cinci răniţi, doar unul este în afara oricărui pericol, ceilalţi patru fiind în continuare intubaţi, a declarat, luni, directorul medical al unităţii sanitare, medicul Cristian Niţescu.

116 afișări

Doi dintre minerii internaţi la Spitalul de Chirurgie Plastică şi Arsuri vor fi operaţi zilele următoare, din cei cinci răniţi, doar unul este în afara oricărui pericol, ceilalţi patru fiind în continuare intubaţi, a declarat, luni, directorul medical al unităţii sanitare, medicul Cristian Niţescu.

Potrivit lui Cristian Niţescu, cei doi mineri care vor fi din nou operaţi, cu arsuri pe 80% şi respectiv pe 85% din corp, sunt la limita stabilităţii, alţi doi sunt stabili, dar intubaţi şi nu au o stare foarte bună, iar unul a fost transferat la Secţia arsuri, acesta fiind stabil, conştient şi în afara oricărui pericol.

Celor doi mineri care vor fi operaţi li se va face un transplat de piele din bancă, deoarece o parte din leziuni s-au aprofundat. Intervenţiile chirurgicale în cazul acestora vor fi la membrele superioare, a spus Niţescu.

"Transplantul se va face cu hemogrefe de baraj, care timp de două-trei săptămâni vor trebui să susţină pacienţii până când vor fi stabili hemodinamic şi respirator", a precizat Niţescu.

Acesta a adăugat că transplantul de piele "va da răgaz medicilor să menţină starea stabilă a pacienţilor aproximativ două-trei săptămâni, sperând ca apoi să poată fi susţinuţi, după ce căile respiratorii şi pulmonare nu vor mai avea probleme".

Directorul medical de la Spitalul de Arşi a adăugat că medicii nu pot spune în cât timp s-ar putea vindeca leziunile celor patru mineri arşi şi că prognosticul este în continuare rezervat, dar că "fiecare zi care trece este o zi câştigată".

Alţi doi mineri, care au arsuri pe 35% şi, respectiv, 55% din corp, au fost evaluaţi şi nu se pune problema unor operaţii, deoarece leziunile nu s-au aprofundat, a adăugat Niţescu.

Cel de-al cincilea pacient, cu arsuri pe 10% din suprafaţa corpului, nu necesită operaţie, a mai spus directorul medical al Spitalului de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri.

Acesta a precizat că toţi cei patru mineri care sunt în continuare intubaţi au arsuri pulmonare şi la ei pot apărea complicaţii foarte grave, membrele superioare ale acestora fiind afectate în special.

Cei cinci mineri de la Petrila internaţi la Spitalul Arşi au fost operaţi, duminică, fiind internaţi în Secţia de terapie intensivă, prognosticul privind evoluţia stării de sănătate fiind foarte rezervat.

În noaptea de duminică spre luni, unul din cei cinci mineri a suferit o complicaţie, însă a fost stabilizat în urma intervenţiilor.

Doi dintre minerii de la Spitalul Floreasca, în stare critică, dar stabilă

Doi dintre minerii aduşi la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală se află în stare critică, dar stabilă, iar al treilea este conştient şi are o stare mai bună, a declarat, luni, purătorul de cuvânt al unităţii sanitare, medicul Bogdan Opriţa.

"Starea celor doi mineri arşi este critică, dar stabilă, iar al treilea este conştient şi, raportat la ceilalţi doi, are o stare mai bună", a spus medicul Opriţa.

Acesta a precizat că, în urma evaluărilor la care au fost supuşi cei trei mineri de la Petrila, s-a stabilit că nu este necesată deocamdată o altă intervenţie chirurgicală.

Opriţa a mai spus că o echipă multidisciplinară îi evaluează pe cei trei mineri la opt ore, pentru a întocmi un plan de măsuri terapeutice.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Floreasca a adăugat că este prematur să se pronunţe în privinţa evoluţiei stării de sănătate a pacienţilor, având în vedere că doi dintre mineri se află în stare foarte gravă.

Cei trei mineri de la Petrila internaţi la Spitalul Floreasca au fost evaluaţi din nou, luni, în sala de operaţie, rezultatele acestei evaluări urmând să fie transmise familiilor.

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, aflat, luni dimineaţă, la Spitalul de Urgenţă Floreasca pentru a se interesa de situaţia celor trei mineri de la Petrila internaţi aici, a declarat că, din discuţiile avute cu medicii, a reieşit că starea pacienţilor a rămas nemodificată, prognosticul fiind în continuare "foarte rezervat" pentru doi dintre ei. În cazul celui de-al treilea miner, care are o fractură la braţul drept, "rezerva este mai mică", a spus ministrul.

Potrivit ministrului, după noua evaluare, în sala de operaţii, a celor trei mineri, vor fi întocmite fişe medicale care vor fi transmise famiilor. Ministrul a spus că le-a cerut medicilor să informeze în permanenţă familiile celor trei răniţi despre starea acestora şi că a fost asigurat că acest lucru se va întâmpla.

Cei trei mineri aflaţi la Spitalul Floreasca au fost operaţi în urmă cu o zi, doi dintre ei fiind în stare critică. Ei au fost aduşi, duminică dimineaţă, la Spitalul de Urgenţă Floreasca în stare gravă, având arsuri pe o mare suprafaţă a corpului şi necesitând ventilaţie mecanică şi protezare respiratorie. Cel de-al treilea rănit are arsuri pe 5-7 la sută din suprafaţa corpului şi o fractură deschisă de braţ drept, acesta fiind operat şi sâmbătă, la Spitalul de Urgenţă din Petroşani.

Medicii spun că starea celor şase mineri internaţi la Petroşani este foarte bună

Starea celor şase mineri de la Petrila internaţi la Spitalul de Urgenţă din Petroşani este foarte bună, însă este posibil ca aceştia să mai rămână spitalizaţi pentru câteva zile, a declarat, luni dimineaţă, directorul unităţii spitaliceşti, Alexandrina Remescu.

Alexandrina Remescu a declarat, luni, că starea celor şase mineri internaţi la Petroşani este "foarte bună".

Potrivit sursei citate, decizia externării lor aparţine însă chirurgilor, astfel că probabil minerii vor mai rămâne internaţi câteva zile.

Două explozii au avut loc, sâmbătă, în mina Petrila, în urma cărora 12 mineri şi salvatori au murit şi alţi 14 au fost răniţi.

Opt din cei 14 răniţi în exploziile de la mina Petrila au fost aduşi, duminică dimineaţă, în Capitală. Cinci dintre ei sunt internaţi la Spitalul de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri, unde au fost operaţi şi se află la terapie intenisvă, în stare foarte gravă, iar alţi trei mineri sunt internaţi la Spitalul de Urgenţă Floreasca. Ceilalţi şase răniţi au rămas internaţi la Spitalul de Urgenţă din Petroşani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici