Doi morţi şi doi răniţi, în urma unei explozii într-un restaurant din Câmpulung Moldovenesc. Primarul localităţii: E o tragedie, vom sprijini familiile

Două persoane au murit şi alte două au fost rănite grav, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în urma unei explozii care a avut loc într-un restaurant din Câmpulung Moldovenesc şi care a fost urmată de un incendiu, pompierii stabilind că deflagraţia s-a produs din cauza unei acumulări de gaze.

1010 afișări
Imaginea articolului Doi morţi şi doi răniţi, în urma unei explozii într-un restaurant din Câmpulung Moldovenesc. Primarul localităţii: E o tragedie, vom sprijini familiile

Doi morţi şi doi răniţi, în urma unei explozii într-un restaurant din Câmpulung Moldovenesc (Imagine: Octav Ganea/Publimedia)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava, Alin Găleată, explozia a avut loc în jurul orei 3.30, în bucătăria unui restaurant aflat la ieşirea din municipiul Câmpulung Moldovenesc spre Suceava, în apropierea unei benzinării.

Deflagraţia a fost urmată de un incendiu, iar la faţa locului s-au deplasat mai multe echipaje ale Detaşamentul de pompieri din Câmpulung Moldovenesc şi ambulanţe.

În urma deflagraţiei, una dintre angajate, în vârstă de 42 de ani, a murit, iar celelalte trei, de 21, 23 şi 42 de ani, au fost rănite grav, fiind preluate de ambulanţe şi transportate la spitalul din Câmpulung Moldovenesc.

Una dintre cele trei femei rănite a murit la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, unde fusese transferată, în timp ce alta va fi adusă cu un elicopter SMURD la Spitalul de Arşi din Bucureşti.

Potrivit medicului de gardă Ionuţ Bârsan de la UPU Suceava, femeia în vârstă de 42 de ani, rănită în explozia urmată de un incendiu de la un restaurant din Câmpulung Moldovenesc, a murit la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava.

El a spus că femeia avea arsuri de gradul III pe 90 la sută din suprafaţa corpului, iar în cursul evaluării starea acesteia de sănătate s-a înrăutăţit foarte mult.

Femeia a fost transportată iniţial la spitalul din Câmpulung Moldovenesc, apoi a fost transferată la SJU Suceava, din cauza rănilor grave, prognosticul în cazul acesteia fiind rezervat.

Medicul Ionuţ Bârsan a mai spus că o altă femeie rănită în explozie, în vârstă de 21 de ani, care are arsuri de gradul II şi III pe 60 la sută din suprafaţa corpului a fost preluată de un elicopter SMURD şi urmează să fie transferată la Spitalul de Arşi din Bucureşti.

Cea de-a treia femeie, în vârstă de 23 de ani, a fost internată în secţia de chirurgie a SJU Suceava, aceasta având arsuri de gradul I şi II pe 9 la sută din suprafaţa corpului.

În momentul producerii exploziei în restaurant se aflau patru angajate, trei în bucătărie şi una în sală, precum şi cinci clienţi, cetăţeni din Republica Moldova.

Cei cinci clienţi ai restaurantului s-au aruncat la podea în momentul exploziei, doi dintre ei fiind atinşi de cioburi şi suferind escoriaţii minore. Ei au primit ajutor medical de la echipele de intervenţie ajunse la faţa locului, refuzând să meargă la spital.

Pompierii au stabilit că explozia urmată de incendiu s-a produs din cauza unei acumulări de gaze de la buteliile din bucătăria restaurantului.

Ancheta în cazul exploziei, preluată de Parchet

Potrivit unui comunicat al procurorului şef al Parchetului Tribunalului Suceava, Lucian Stănescu, cercetarea la faţa locului este făcută de poliţişti, împreună cu angajaţi ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Suceava şi specialişti ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, sub supravegherea procurorului de la Parchetul Judecătoriei Câmpulung Moldovenesc.

Ancheta este coordonată direct de procurorul şef al Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică de la Parchetul Tribunalului Suceava.

Conform sursei citate, în dosarul penal înregistrat la Parchetul Judecătoriei Câmpulung Moldovenesc s-a dispus începerea urmăririi penale in rem pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, dar şi pentru neluarea vreuneia dintre măsurile legale privind securitatea şi sănătatea în muncă.

"În funcţie de rezultatul cercetărilor şi având în vedere complexitatea cauzei, impactul asupra comunităţii locale, a întinderii pagubelor şi a consecinţelor produse, Parchetul Tribunalului Suceava va analiza şi va dispune preluarea cauzei în vederea finalizării urmăririi penale", se mai arată în comunicat.

Sursa citată arată că duminică dimineaţă, la ora 3.30, la restaurantul "Trafic" din Câmpulung Moldovenesc a avut loc un accident de muncă în urma unei explozii, soldat cu decesul a două persoane şi rănirea gravă a altor două, toate fiind angajate ale restaurantului. La o primă estimare, pagubele produse de explozie se ridică la aproximativ 50.000 de euro.

Clădirea restaurantului a fost avariată în proporţie de 80 la sută, fiind distruse geamurile şi o parte din zidul de susţinere, precum şi mobilierul.

De asemenea, la una din maşinile parcate în faţa restaurantului, un Mercedes Sprinter care tracta o platformă cu un autoturism Volkswagen Phaeton, au fost provocate avarii.

Primarul din Câmpulung Moldovenesc după explozia din restaurant: E o tragedie, vom sprijini familiile

Primarul din Câmpulung Moldovenesc, Mihăiţă Negură, a declarat că municipalitatea va sprijini familiile victimelor exploziei produse duminică dimineaţă într-un restaurant din oraş, adăugând că ceea ce s-a întâmplat "este o tragedie".

Mihăiţă Negură a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX că a mers la locul producerii exploziei şi a văzut dezastrul, adăugând că familiile celor două femei decedate şi ale celor două rănite vor fi sprijinite.

"E o tragedie pentru Câmpulung Moldovenesc. Primăria va fi alături să ajute familiile îndoliate", a spus primarul.

El a mai afirmat că este păcat pentru pierderile de vieţi omeneşti, dar şi că o investiţie care era importantă pentru municipiu a fost distrusă.

"Este vorba de un agent economic important din oraş. Era o locaţie foarte frumoasă, o locaţie de turism foarte căutată", a spus Negură.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici