Video Doi morţi şi opt răniţi intr-un accident pe DN 1, în care au fost implicate un microbuz, un camion şi un autoturism. Microbuzul făcea curse regulate către Therme Baloteşti/ Un rănit, la Floreasca

Două persoane au murit şi alte opt au fost rănite, marţi dimineaţă, după ce un microbuz, un camion şi o maşină s-au cionit pe DN 1, în Prahova.

7954 afișări

UPDATE 14:16 Therme Bucureşti: Şase dintre victime sunt angajaţi ai societăţii

Firma Therme Bucureşti anunţă, într-un comunicat de presă, că şase dintre victimele din accidentul produs marţi dimineaţa pe DN1, în zona localităţii Bărcăneşti, sunt angajaţi ai societăţii, iar microbuzul în care se aflau aparţine unei companii terţe cu care firma are contract.

 "Accidentul care s-a produs în această dimineaţă, pe DN1, în dreptul localităţii Bărcăneşti, a avut loc între microbuzul unei companii terţe cu care Therme Bucureşti are contract de prestări servicii de transport al angajaţilor şi un tir. Din rezultatele preliminare ale anchetei, rezultă că tirul a intrat pe contrasens, ciocnindu-se de microbuzul care circula regulamentar pe propria bandă de sens. În urma accidentului, mai multe persoane transportate în microbuz au fost rănite, şase dintre ele fiind angajaţi ai Therme Bucureşti. Niciuna dintre persoanele care au decedat nu este angajat al centrului. Therme Bucureşti se preocupă constant de starea răniţilor şi de modul în care aceştia sunt trataţi", se arată într-un comunicat de presă transmis de Therme Bucureşti. 

UPDATE 11:23 Microbuzul implicat în accidentul de la Bărcăneşti făcea curse regulate către Therme Baloteşti

Microbuzul implicat în accidentul de marţi de pe DN 1, din Bărcăneşti, făcea curse regulate pentru Therme Baloteşti, potrivit Poliţiei Prahova. Maşina implicată circula pe prima bandă, către Ploieşti, şi a fost agăţată de camion, după care ambele vehicule au ajuns pe contrasens, izbind microbuzul.

Potrivit Poliţiei Prahova, microbuzul implicat în accident făcea curse regulate pentru Therme Baloteşti, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Şoferul transporta angajaţii Therme, cei mai mulţi fiind din Gorgota şi Bărcăneşti. În momentul producerii accidentului, în microbuz se aflau opt pasageri.

La faţa locului a fost chemat şi un expert care să ajute anchetatorii la stabilirea cauzelor accidentului.

Potrivit poliţiştilor rutieri, din primele cercetări, impactul iniţial ar fi avut loc între autoturism şi camion. Autoturismul circula pe prima bandă, spre Ploieşti, iar în paralel, pe a doua bandă, mergea camionul. Anchetatorii spun că din primele cercetări a reieşit că şoferul camionului ar fi încercat să schimbe banda, moment în care a acroşat autoturismul. În acel moment, cele două vehicule au ajuns pe contrasens, unde camionul s-a izbit de microbuz.

Cei opt pasageri din microbuz au fost transportaţi la spital, patru dintre ei fiind în stare gravă, iar şoferii camionului şi microbuzului au murit.

UPDATE 09:01 Traficul rutier a fost reluat pe DN1, in zona in care a avut loc accidental, circulându-se alternativ pe un singur fir

UPDATE 08:58 O femeie rănită în accidentul de pe DN1 a fost transportată cu elicopterul la Spitalul Floreasca

O femeie rănită în accidentul de pe DN1 a fost transportată cu elicopterul al Spitalul Floreasca din Capitală, a declarat pentru MEDIAFAX Raed Arafat, secretar de stat în MAI. Două persoane au decedat, alte opt fiind rănite.

"Vorbim de zece persoane implicate, din care două decedate şi opt rănite. Una dintre persoanele rănite a necesitat să fie intubată şi transferară de către elicopterul SMURD către Spitalul Floreasca. Este vorba despre un accident cu trei autovehicule: microbuz, un autoturism şi o maşină de transport marfă. Au fost trimise la faţa locului opt ambulanţe şi SMURD, plus elicopterul. Echipajele au consultat pacienţii, doar că pacienta preluată de elicopter era într-o stare mai gravă", a declarat pentru MEDIAFAX Raed Arafat, secretat de stat în Ministerul Afacerilor Interne.

Victor Gîlceavă, şeful Poliţiei Rutiere Prahova, a declarat corespondentului Mediafax că, din primele cercetări, impactul a avut loc între camion şi autoturism care mai apoi au ajuns pe contrasens unde a avut loc coliziunea frontală cu microbuzul. "A fost un impact pe sensul de mers Bucureşti – Ploieşti, apoi camionul şi autoturismul au ajuns pe celălalt sens. Au decedat şoferul camionului şi cel al microbuzului", a precizat Gîlceavă.

Sursa citată a adăugat că şoferul autoturismului nu a fost rănit şi că victimele care au ajuns la spital sunt toate din microbuz, iniţial fiind vorba de 7 victime, ulterior o persoană declarând că şi ea a fost rănită în accident.

Raluca Vasiloae, purtător de cuvânt al ISU Prahova, a declarat că echipajele SMURD au preluat şi transportat la spital două victime, o femeie de 27 de ani, cu traumatism facial, şi un bărbat de 32 de ani cu traumatism toratic şi traumatism cranio cerebral. Echipajele de la Ambulanţă au transportat la spital, potrivit conducerii instituţiei, şase victime, care au suferit multiple traumatisme.

Traficul pe DN1, în localitatea Bărcăneşti, este blocat.

Doi morţi şi opt răniţi intr-un accident pe DN 1, în care au fost implicate un microbuz, un camion şi un autoturism

Potrivit poliţiştilor, un microbuz, un camion şi o maşină s-au cionit pe DN 1, în localitatea prahoveană Bărcăneşti.

În urma impactului, două persoane au murit şi alte opt, pasagere în microbuz, au fost rănite.

La locul accidentului a ajuns şi un elicopter SMURD.

“Acţionăm pe trei paliere: salvarea de vieţi, fluidizare trafic şi cercetare la faţa locului. Vom verifica şi legalitatea transportului de persoane. Microbuzul se deplasa către Bucureşti", a declarat Raluca Brezeanu, purtător de cuvânt al Inspectoratului judeţean de Poliţie Prahova.

Potrivit acesteia, cauza accidentului nu este deocamdată cunoscută.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, Raluca Vasiloae, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că nouă persoane au fost asistate medical, dintre care două au murit.

"Intervenim cu două autospeciale şi două ambulanţe SMURD şi cea de Terapie Intensivă Mobilă. Sunt doi decedaţi, de 30 şi 45 de ani, dar şi o femeie de 26 de ani este rănită grav”, a declarat Vasiloae.

Potrivit medicilor, victimele au fost transportate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, cu traumatisme.

"Sunt cu traumatisme cranio cerebrale, cu traumatisme de coloană cervicală, marea majoritate fiind femei”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, dr Daniel Nicolae, directorul SAJ Prahova.

Traficul pe DN1, în localitatea Bărcăneşti, este blocat.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici