Doi piloţi militari au murit în urma unui incident aerian produs în Iran

  • Doi piloţi militari au murit în urma unui incident aerian produs în vestul Iranului.
  • O problemă tehnică a afectat un avion de vânătoare F-5, într-o bază aeriană situată la periferia oraşului Dezful.
453 afișări
Imaginea articolului Doi piloţi militari au murit în urma unui incident aerian produs în Iran

Doi piloţi militari au murit în urma unui incident aerian produs în Iran

Doi piloţi ai unui avion militar au murit, marţi, în urma unui incident produs pe un aeroport situat în vestul Iranului, informează postul iranian de televiziune IRIB, citat de agenţia Reuters.

Incidentul s-a produs într-o bază aeriană situată la periferia oraşului iranian Dezful, în vestul Iranului.

O problemă tehnică a afectat un avion de vânătoare de tip F-5, iar cei doi piloţi ai aeronavei militare au murit.

Autorităţile iraniene nu au oferit detalii despre incident.

Vechimea avionului F-5, de fabricaţie americană, nu se cunoaşte. Forţele Aeriene iraniene încă utilizează avioane militare achiziţionate din Statele Unite înaintea Revoluţiei Islamice din 1979. Din anul 1980, Iranul şi Statele Unite nu mai au relaţii diplomatice bilaterale.

În ultimul an, în Iran au avut loc o serie de incidente suspecte care au vizat instalaţii nucleare sau baze militare, atribuite Israelului, în contextul tensiunilor privind programul nuclear iranian.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici