Doi preoţi şi alte patru persoane angajate la o biserică din Bucureşti, diagnosticaţi cu COVID-19

  • Vasile Bănescu, purtător de cuvânt al BOR, spune că doi preoţi, doi diaconi, un cântăreţ şi o angajată a unei biserici din Capitală sunt infectaţi cu COVID-19
  • Bănescu spune că s-a făcut deja ancheta epidemiologică şi că toţi clericii de la acea parohie sunt acum în izolare la domiciliu
  • Vasile Bănescu spune că biserica şi curtea respectivei biserici au fost dezinfectate şi că acolo nu se mai ţin slujbe
4014 afișări
Imaginea articolului Doi preoţi şi alte patru persoane angajate la o biserică din Bucureşti, diagnosticaţi cu COVID-19

Doi preoţi şi alte patru persoane angajate la o biserică din Bucureşti, diagnosticaţi cu COVID-19

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, a declarat pentru MEDIAFAX că toate cele 6 persoane infectate cu COVID-19, adică 2 preoţi, 2 diaconi, un cântăreţ şi încă o angajată sunt acum internaţi în spital, sub supraveghere medicală. 

"Este vorba despre biserica parohiei Sf. Dumitru Colentina unde iniţial a fost depistat pozitiv cântăreţul bisericesc. Ancheta epidemiologică declanşată imediat a dus la izolarea şi testarea tuturor clericilor de la această parohie şi a doamnei de la lumânări. Ulterior au fost depistaţi pozitiv toţi cei testaţi: doamna de la lumânări, doi preoţi şi doi diaconi. Arhiepiscopia a luat prompt toate măsurile care se impuneau."

Vasile Bănescu spune că s-a făcut triajul eidemiologic şi că biserica şi curtea ei au fost dezinfectate de mai multe ori.  

"Ultima slujbă la care au mai participat credincioşi, duminica trecută, a fost ţinută afară  şi a fost oficiată de un preot nou desemnat pentru această parohie", a adăugat Vasile Bănescu. 

 
 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici