Doi români au fost răniţi într-un accident din Bulgaria. Alte două persoane au murit

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunţat că doi români au fost grav răniţi în urma unui accident produs în Bulgaria. Alte două persoane, care nu au cetăţenia română, au murit.

436 afișări
Imaginea articolului Doi români au fost răniţi într-un accident din Bulgaria. Alte două persoane au murit

Doi români au fost răniţi într-un accident din Bulgaria. Alte două persoane au murit

Ministerul Afacerilor Externe, prin Ambasada României în Republica Bulgaria, a fost notificat cu privire la un accident rutier produs în data de 8 august, la ora 13.30, în Bulgaria, între localităţile Tsarichino şi Kremena.

Potrivit autorităţilor române, în accident au fost implicate trei autoturisme, dintre care două înmatriculate în România. Conform datelor preliminare comunicate de autorităţile din Bulgaria, două persoane de cetăţenie română au fost rănite, iar alte două persoane, de altă cetăţenie, au murit. În accident au mai fost implicaţi alţi patru cetăţeni români, care nu au suferit leziuni sau alte vătămări, a adăugat MAE.

Reprezentanţii Ambasadei României la Sofia au solicitat autorităţilor din Bulgaria, în regim de urgenţă, informaţii suplimentare cu privire la cetăţenia, identitatea şi starea de sănătate a persoanelor implicate în accident, fiind în contact cu reprezentaţii poliţiei şi cu cei ai unităţii medicale din Bulgaria unde sunt spitalizaţi cei doi cetăţeni români răniţi. Din informaţiile obţinute de la reprezentanţii spitalului, cele două victime se află în stare gravă, fiind internate la terapie intensivă şi chirurgie.

De asemenea, MAE informează că autorităţile locale bulgare au deschis o anchetă.

Până în acest moment, la nivelul misiunii diplomatice nu au fost înregistrate solicitări de asistenţă consulară din partea familiei persoanelor afectate. Personalul consular efectuează, totodată, demersurile necesare pentru identificarea şi notificarea familiilor din România ale persoanelor rănite în urma accidentului, a precizat MAE.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici