Doi tigri au evadat din cuştile lor de la Grădina Zoologică din Hunedoara

Doi tigri au evadat, vineri după-amiază, din cuştile lor de la Grădina Zoologică din Hunedoara.

251 afișări
Imaginea articolului Doi tigri au evadat din cuştile lor de la Grădina Zoologică din Hunedoara

Doi tigri au evadat din cuştile lor de la Grădina Zoologică din Hunedoara (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara, lipsa tigrilor din cuşti a fost observată de către paznici, care au alertat autorităţile.

Sursele citate au precizat că nu se ştie cum au reuşit să scape cei doi tigri, dar autorităţile se concentrează pe prinderea lor, apoi pe începerea anchetei.

Potrivit viceprimarului municipiului Hunedoara, Dan Robert, în momentul în care paznicii Grădinii Zologice au observat dispariţia tigrilor, în incintă se aflau aproximativ 15 persoane, care au fost evacuate imediate, fără ca cineva să fie rănit.

"Iniţial, s-a crezut că în Grădina Zoologică nu era niciun vizitator, însă după ce autorităţile au stat de vorbă cu angajaţii Grădinii Zoologice şi-au dat seama că erau aproximativ 15 persoane în interior, care au fost scoase afară, fără ca cineva să fie rănit. Grădina Zoologică din Hunedoara se află în administrarea Primăriei şi a fost închisă mai multe luni pentru reabilitare, însă ea a fost redeschisă la începutul acestei săptămâni", a spus viceprimarul Dan Robert.

Autorităţile presupun că un vizitator a deschis intenţionat cuşca tigrilor

Autorităţile locale presupun că un vizitator a deschis intenţionat cuşca tigrilor şi i-a lăsat în libertate pe aceştia.

Potrivit viceprimarului Hunedoarei Robert Dan, în spatele cuştii tigrilor a fost descoperită o uşă care era deschisă şi pe unde se presupune că au ieşit animalele.

"Doar o parte din Grădina Zoologică se poate vizita. Se apropia ora de închidere, iar vizitatorii au fost anunţaţi că trebuie să părăsească incinta. Probabil că unul dintre ei a intrat în zona unde nu avea voie şi a scos un şurub care ţinea ferecată cuşca tigrilor", a spus Robert Dan.

La ora transmierii acestei ştiri, mai multe echipe de vânători şi reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă au pătruns în incinta Grădinii Zoologice şi au adus cu ei un camion încărcat cu plase de sârmă cu care urmează să formeze un scut pentru a se apăra de un posibil atac al tigrilor.

Unul din cei doi tigri a fost găsit de specialişti şi a fost tranchilizat, însă nu i-au fost suficiente două doze, astfel încât animalul s-a mutat câţiva metri din locul unde fusese găsit iniţial, iar la ora actuală vânătorii şi jandarmii încearcă să îi administreze încă o doză de tranchilizant pentru a-l putea duce în cuşcă.

Cel de-al doilea tigru a fost observat în apropierea tigrului tranchilizat, iar la ora actuală vânătorii încearcă să îl tranzhilizeze şi pe acesta pentru ca, în cele din urmă să-l poată duce în cuşcă.

Potrivit directorului Grădinii Zoologice din Hunedoara, Ciprian Horvat, tigrul care fusese tranchilizat ar fi femela gestantă, iar specialiştii presupun că celălalt tigru, mascul, perechea primului, s-ar afla în preajma acestuia.

Între timp, poliţiştii s-au deplasat la localnicii care au case în zonă şi i-au anunţată să nu îşi părăsească locuinţele.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Hunedoara, aceasta este doar o măsură de siguranţă, întrucât cei doi tigri se află în continuare în incinta Grădinii Zoologice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici