Doi tineri din Germania, bruscaţi de mineri la Roşia Montană

Jandarmii prezenţi la Roşia Montană au intervenit, miercuri după-amiază, pentru evacuarea din mulţime a doi tineri din Germania care au încercat să ajungă în zona galeriei Cătălina-Monuleşti pentru a se informa despre proiectul de la Roşia Montană, fiind bruscaţi de protestatarii din zonă.

592 afișări
Imaginea articolului Doi tineri din Germania, bruscaţi de mineri la Roşia Montană

Doi tineri din Germania, bruscaţi de mineri la Roşia Montană (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Cei doi tineri din Germania s-au prezentat ca fiind ecologişti, spunând că au auzit despre proiectul minier de la Roşia Montană, astfel că au mers la faţa locului pentru a se informa, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Tinerii au încercat să ajungă în zona galeriei Cătălina-Monuleşti, unde se află aproximativ 300 de persoane din Roşia Montană ce susţin investiţia, dar au fost bruscaţi de aceştia.

Cei doi tineri au spus că protestatarii le-au cerut să plece, spunându-le că nu cunosc problemele locale.

În cele din urmă, jandarmii prezenţi la Roşia Montană au intervenit şi i-au scos pe cei doi din mulţime.

În acest interval, 12 din 13 membri ai Comisiei speciale parlamentare au coborât în subteranul galeriei Cătălina-Monuleşti, unde au stat aproximativ 45 de minute. Deputatul PSD Ioan Dârzu nu a coborât în mină alături de colegii săi, deoarece fusese acolo anterior.

După vizitarea minei, membrii Comisiei speciale parlamentare au plecat către Căminul Cultural din localitate, unde se întâlnesc cu reprezentanţii Sindicatului "Viitorul Mineritului" Roşia Montană şi cu cei ai administraţiei locale.

Treisprezece din cei 19 parlamentari ai Comisiei comune speciale pentru Roşia Montană au început, miercuri dimineaţă, vizita în zonă.

La intrarea în galeria Cătălina-Monuleşti, mambrii Comisiei au fost întâmpinaţi cu proteste de aproximativ 300 de persoane din Roşia Montană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici