Doi tineri din Gorj, aflaţi în autoizolare, acuză primăria că nu le aduce lapte pentru copil

  • Doi tineri din judeţul Gorj, soţ şi soţie acuză autorităţile locale că nu le oferă hrană
  • Cei doi s-au întors din Anglia şi se află în izolare la domiciliu, alături de fiul lor de 1 an şi jumătate
  • Bărbatul susţine că, de 6 zile, copilul trăieşte cu apă cu zahăr, în lipsa laptelui.
24898 afișări
Imaginea articolului Doi tineri din Gorj, aflaţi în autoizolare, acuză primăria că nu le aduce lapte pentru copil

Doi tineri din Gorj, aflaţi în autoizolare, acuză primăria că nu le aduce lapte pentru copil

Andrei şi Julia, cei doi tineri izolaţi la domiciliu, alături de fiul lor de 1 an şi jumătate, s-au întors din Anglia în 17 martie. Cei doi au decis să respecte măsura de izolare la domiciliu, timp de 14 zile, fără să aibă până acum simptome specifice infecţiei cu noul coronavirus.

Aceştia stau de şase zile în casa lor din satul Mărăşti, comuna Vladimir, anunţând autorităţile că se află în izolare şi că au nevoie de hrană.

„Ne-am întors pe 17 martie din Londra, pe aeroportul Craiova. De acolo mi s-a spus să merg acasă să mă izolez pentru 14 zile. Asta am făcut. L-am trimis pe unchiul meu să anunţe primarul din Vladimir că am ajuns, după care am sunat la DSP şi la Poliţie şi am anunţat. De atunci, până azi, copilul meu a băut apă cu zahăr, pentru că nu am avut lapte. Ne-a adus un unchi lapte într-o zi şi ne mai lasă la poartă mâncare bunica mea, în vârstă de 77 de ani, la care riscul e mai mare de îmbolnăvire. Suntem izolaţi, eu, soţia şi fiul nostru de 1 an şi jumătate, de şase zile acasă, la ţară, în comuna Vladimir, şi primăria nu mi-a adus nici măcar lapte pentru copil. Îi dăm apă cu zahăr. Pampers nu, mâncare nu. L-am rugat pe domnul primar să ia din bani de la buget şi când ies de aici scot de pe card şi îi dau", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Andrei, bărbatul de 34 de ani, izolat alături de familie în comuna Vladimir.

De cealaltă parte, primarul comunei Vladimir, Ion Ianăşi, susţine că bărbatul de 34 de ani ar fi refuzat hrana oferită de autorităţi şi ar fi făcut o listă cu produse care ar costa o mie de lei.

„Mi-a dat o listă, cu tot felul de aberaţii. M-am dus a doua zi cu mâncare cumpărată de la magazin, cu cartofi, am plasele la mine aici, a refuzat, am fost cu poliţiştii şi cu asistentul comunitar. Nu a ieşit la poartă. A venit un unchi de-al lor la primărie să ne ducem să-i luăm ce e pe listă, nu ce vrem noi. Pe listă mi-a cerut carne tocată de curcan, carne tocată de vită, muşchi afumat, coastă afumată, ciocănele, cârnaţi de grătar, o listă pe o coală de caiet studenţesc şi pe o parte şi pe cealaltă. După calculele mele, undeva de vreo zece milioane de lei vechi. A doua zi am cumpărat de la magazinul din faţa primăriei, de 20 de lei pe zi de persoană, cât am stabilit. Am trimis poliţistul la ora 9.00, nu a vrut să răspundă. Eu mă duc să-l rog pe om şi el mă ignoră şi îşi bate joc de noi? Noi am ajuns cârpele lor? Ei nu au contribuit în statul ăsta român cu absolut nimic. Au venit de pe unde au venit, fără să participe cu nimic", a precizat, pentru MEDIAFAX, Ion Ianăşi, primarul comunei Vladimir.

Tânărul de 34 de ani spune că l-au anunţat vecinii că a fost cineva la poartă, joi dimineaţă, însă el nu a auzit nimic.

„Am înţeles că au venit joi la 8.00. Avem casa în spate. Eu nu am auzit, însă stau la 200 de metri de primărie, nu mai puteau să vină o dată? Ai venit joi, însă eu nu mai mănânc până duminică? Avem sonerie, era poarta deschisă. Eu nu am auzit când au venit, dar de ce nu au mai venit de atunci? Nu aveam cum să refuz mâncarea, dacă eu am sunat la 112 să spun să îmi aducă", a mai declarat acesta.

Andrei şi soţia lui, Julia, au plecat în Londra, în anul 2004. Ea a lucrat la metrou, iar el recepţioner la hotel. Tânărul susţine că, după ce au reuşit să-şi construiască o casă în judeţul Gorj, au stabilit, încă de anul trecut, ca în aprilie 2020 să se întoarcă definitiv în România, însă au grăbit lucrurile când au aflat de pandemia provocată de coronavirus.

„Am decis să venim mai devreme, pentru copil, că am auzit de virusul acesta. Dar nu ne-am gândit că am putea ajunge să nu avem ce să mâncăm. A început a şasea zi în care nu am ce să-i dau să mănânce copilului. Primarul a mers la bunica mea de 77 de ani, care stă în acelaşi sat, şi i-a zis că el nu îmi aduce ce e pe foaie, că el nu ştie ce e ăla <bacon sau pampers pants>. El nu a venit la mine, că <ia virusul>. Eu, de când am venit, am văzut Poliţia o dată, când m-a întrebat câţi locuim aici. Miercuri am sunat la 112 şi a venit cineva, a luat lista şi de atunci nu am mai văzut pe nimeni. Să stai cu un copil de 1 an jumate în casă de şase zile, să te uiţi ca îi este foame şi sa nu ai ce să-i dai, nu e normal. Nici măcar nu au venit să vadă dacă mai sunt la locuinţă, dacă am plecat. Nu a mai venit nimeni. Nici măcar o bucată de pâine nu am primit", a încheiat Andrei.

Acesta vrea ca, după ce va ieşi din perioada de izolare, să dea autorităţile locale în judecată.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici