Doi turişti britanici rătăciţi în Masivul Piatra Mare, salvaţi de jandarmi şi salvamontişti

Doi tineri din Marea Britanie, în vârstă de 21, respectiv 22 de ani, s-au rătăcit în Masivul Piatra Mare, într-o zonă frecventată de urşi, ei fiind găsiţi şi coborâţi în siguranţă de salvamontişti şi jandarmi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

191 afișări
Imaginea articolului Doi turişti britanici rătăciţi în Masivul Piatra Mare, salvaţi de jandarmi şi salvamontişti

Doi turişti britanici rătăciţi în Masivul Piatra Mare, salvaţi de jandarmi şi salvamontişti

În căutarea celor doi turişti au plecat, miercuri seara, două echipe, una formată din doi jandarmi montani de la Predeal şi cealaltă din trei salvamontioşti de la Săcele.

Cele două echipe au pornit în căutarea turiştilor pe trasee diferite, deoarece legătura telefonică cu ei s-a pierdut.

"S-a plecat după ei deoarece zona este frecventată de urşi. Dacă turiştii ar fi rămas pe munte, ar fi riscat să intre în hipotermie“, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Braşov, Ciprian Aldea.

Turiştii au fost găsiţi de echipa din Săcele, în apropiere de cabana Piatra Mare, ei fiind coborâţi în siguranţă la Dâmbul Morii.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici