Doi turişti francezi, salvaţi în Vâlcea, după ce au rătăcit 11 ore pe munte

Jandarmii şi salvamontiştii din Vâlcea au intervenit, de duminică până luni dimineaţă, pentru salvarea a doi turişti francezi care s-au rătăcit în Valea Zăvodului. Intervenţia a durat 11 ore, în condiţii de frig şi risc de avalanşă.

341 afișări
Imaginea articolului Doi turişti francezi, salvaţi în Vâlcea, după ce au rătăcit 11 ore pe munte

Doi turişti francezi, salvaţi în Vâlcea, după ce au rătăcit 11 ore pe munte

Potrivit Jandarmeriei Vâlcea, duminică, doi turişti francezi au cerut ajutorul jandarmilor de la Postul Montan Călimăneşti şi al Salvamont Vâlcea, după ce au greşit poteca de coborâre de la Cabana Cozia şi au intrat pe Valea Zăvodului.

Astfel, trei jandarmi montani şi şase salvamontişti au recuperat turiştii, după o intervenţie dificilă desfăşurată pe timp de noapte şi pe parcursul a 11 ore, în condiţii de temperaturi scăzute şi risc de avalanşă.

Iubitorii sporturilor montane sunt sfătuiţi în continuare să abordeze aceste activităţi responsabil, folosind echipamente corespunzătoare, la nivelul de competenţă şi complexitate care să nu pună în pericol viaţa.

„Sfatul jandarmilor montani şi al salvamontiştilor pentru cei care vor să urce pe traseele turistice este să ceară informaţii salvatorilor din zonă. (...)

În afara echipamentului obligatoriu de iarnă (încălţăminte şi îmbrăcăminte adecvată, colţari, piolet etc), trebuie să existe în permanenţă în rucsac o lanternă cu baterii noi, pentru fiecare participant, evitând astfel situaţii neplăcute. Inclusiv în cazul excursiilor cu autoturismul este indicat să aveţi incălţări şi îmbrăcăminte de iarnă, chiar şi o lanternă, pentru situaţiile în care sunteţi nevoiţi să vă deplasaţi pe jos.

De asemenea, trebuie estimat timpul necesar efectuării excursiei, în aşa fel încât să existe o marjă de siguranţă de o oră de lumină naturală”, se arată într-un comunicat transmis de Jandarmeria Vâlcea.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici