Doi turişti şi un salvamar s-au înecat luni în Marea Neagră

Trei persoane s-au înecat luni pe litoralul românesc, deşi salvamarii au arborat steagul roşu, ceea ce înseamnă că scăldatul este interzis din cauza valurilor mari şi curenţilor puternici, anunţă ISU Constanţa.

2654 afișări
Imaginea articolului Doi turişti şi un salvamar s-au înecat luni în Marea Neagră

Doi turişti şi un salvamar s-au înecat luni în Marea Neagră

„Nu vă puneţi viaţa în pericol! Trei persoane decedate, în mare, în doar câteva ore! Salvamarii au arborat, încă de ieri (duminică - n.r.), steagul roşu, ceea ce înseamnă că scăldatul este interzis din cauza valurilor mari şi curenţilor puternici! Marea şi-a luat, azi, tributul: trei persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte patru au fost scoase din valuri de turişti şi de salvamari şi au primit îngrijiri medicale de la echipajele noastre. Vă rugăm, respectaţi indicaţiile salvamarilor! Nu intraţi în mare dacă steagul roşu este arborat, indiferent cât de buni înotători consideraţi că sunteţi”, transmite ISU Constanţa.

Potrivit unor informaţii apărute public, unul dintre cei care a murit este chiar salvamarul care a încercat să salveze un turist la Eforie.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa au oferit câteva sfaturi pentru prevenirea cazurilor de înec.

„Respectaţi câteva reguli minime pentru propria voastră siguranţă şi a celor dragi vouă. Nu vă aventuraţi la scăldat dacă nu înotaţi bine. Scăldaţi-vă doar în locuri special amenajate pentru înot şi respectaţi avertizările privind interzicerea scăldatului. Respectaţi întotdeauna recomandările administratorului locului de agrement referitoare la măsurile de prevenire a înecului şi, în cazul în care nu ştiţi să înotaţi, folosiţi întotdeauna echipament de protecţie – fără vesta de salvare, o simplă plimbare cu barca pe lac se poate transforma într-o tragedie. Evitaţi scăldatul în râuri, lacuri, canale de irigaţii sau alte cursuri de apă unde malurile sunt abrupte, curenţii foarte puternici, albiile nămoloase ori pline de plante, pietre, crengi şi trunchiuri de copaci. Nu vă aventuraţi în apă când sunteţi sub influenţa alcoolului sau pe timp de noapte. Evitaţi scăldatul în zone în care, anterior, s-au produs incidente. Nu intraţi în apa rece după ce aţi stat mult la soare. Nu săriţi de pe platforme, poduri sau alte construcţii. Nu lăsaţi copiii nesupravegheaţi sau în locuri unde există posibilitatea căderii lor în apă”, arată ISU.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
turism,
înec,
litoral

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici