Doina Pană: Studenţii care fac pratică să fie retribuiţi, perioada să conteze la vechime

Ministrul pentru Dialog Social, Doina Pană, a declarat, vineri, la Bistriţa, că vrea ca studenţii care fac practică în firme să fie plătiţi pentru munca lor, iar stagiul efectuat să conteze la vechimea în muncă, în acest sens concepând Legea stagiului cu ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu.

269 afișări
Imaginea articolului Doina Pană: Studenţii care fac pratică să fie retribuiţi, perioada să conteze la vechime

Doina Pană: Studenţii care fac pratică să fie retribuiţi, perioada să conteze la vechime (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

Ministrul pentru Dialog Social, Doina Pană, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă la Bistriţa, că studenţii care fac stagii de practică ar trebui să fie retribuiţi, iar perioada să constituie vechime în muncă şi că, pentru a veni în ajutorul tinerilor, împreună cu ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a conceput Legea stagiului.

"O altă iniţiativă, pe care o consider extrem de importantă, iar eu mă număr printre coiniţatori împreună cu doamna Mariana Câmpeanu, se referă la Legea stagiului. Studenţii, care prin curricula pe care o au trebuie să facă stagii de practică, să beneficieze de retribuţie din partea angajatorului şi să constituie vechime în muncă (perioada de stagiu - n.r.). Azi (vineri - n.r.) e bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi. Sunt circa 16.000 de locuri de muncă oferite lor în întreaga ţară. Tinerii absolvenţi au o problemă, peste tot li se cere experienţă, aşa că salut iniţiativa legislativă a unui grup de parlamentari tineri care vor ca perioadele de voluntariat care să fie considerate vechime în muncă", a afirmat Doina Pană.

Ministrul a spus că iniţiativa legislativă a fost trimisă de guvern în Parlament.

În ceea ce priveşte numărul de angajaţi din România, ministrul a spus că acesta a crescut, la sfârşitul lunii iulie fiind înregistrate 5,68 de milioane de contracte de muncă active, iar numărul de salariaţi pentru care angajatorii au plătit impozite şi contribuţii sociale a ajuns la 5,19 milioane de persoane.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici