Dolj: 25 de ambarcaţiuni blocate în portul Bechet, din cauza nivelului scăzut al Dunării

Un număr de 25 de ambarcaţiuni, din care nouă nave cu propulsie şi 16 barje, sunt ancorate în portul Bechet, întrucât nivelul Dunării este scăzut în ultima perioadă, a declarat luni inspectorul Veronica Constantin, purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Dolj.

245 afișări
Imaginea articolului Dolj: 25 de ambarcaţiuni blocate în portul Bechet,  din cauza nivelului scăzut al Dunării

Dolj: 25 de ambarcaţiuni blocate în portul Bechet, din cauza nivelului scăzut al Dunării (Imagine: Radu Vinteanu/Mediafax Foto)

"Aceste ambarcaţiuni sunt de tonaj mare şi au fost ancorate în portul Bechet pentru că Dunărea este sub limitele normale pentru această perioadă. În schimb, ambarcaţiunile care nu au încărcătură se deplasează normal, canalul navigabil nu este închis", a declarat, luni, pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Dolj, inspectorul Veronica Constantin.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Direcţiei Apelor Jiu, Camelia Bărbuţiu, luni, Dunărea la intrarea în ţară, la Baziaş, înregistra o uşoară scădere faţă de zilele precedente, respectiv de 2.350 mc/s, fiind sub media multianuală a lunii septembrie (3.800 mc/s).

În această săptămână, debitele Dunării la intrarea în ţară, în secţiunea Baziaş, îşi vor menţine tendinţa de scădere, ajungând, în data de 25 septembrie, la un debit de 2.250 mc/s.

Cel mai scăzut debit din ultimii 50 de ani a fost înregistrat în anul 2003, când Dunărea, la intrarea în ţară, a avut un debit de 1.600 mc/s.

'La staţia hidro de la Calafat, luni, s-a înregistrat un debit de 2.320 mc/s şi o cotă de -40 centimetri (adică un nivel scăzut sub 0) (în condiţiile în care la Calafat la un debit normal al lunii septembrie de 3.700 mc/s, nivelul (cota) ar trebui să fie de 90 de centimetri, potrivit buletinului hidro. De asemenea, astăzi (n.r. - luni) la staţia hidro Gruia s-a înregistrat o cotă de -15 centimetri şi un debit de 2.457 mc/s. La staţia hidro de la Bechet ieri (n.r. - duminică) cota a măsurat nouă centimetri, la un debit de 2.454 mc/s, iar pestru astăzi, 19 septembrie 2011, este prognozat un debit de 2.429 mc/s la o cotă ( măsurare la bornă) de şase centimetri", a precizat, luni, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Apelor Jiu, Camelia Bărbuţiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici