Dolj: Aproximativ 600 de hectare de păşune şi pădure, inundate de Dunăre

Aproximativ 600 de hectare de păşune şi pădure din două localităţi din Dolj au fost inundate ca urmare a creşterii debitului Dunării, în timp ce în comuna Piscu Vechi angajaţi ai Administraţiei Bazinale de Apă Jiu au ridicat un dig din 500 de saci cu nisip şi au întărit protecţia talazului.

409 afișări
Imaginea articolului Dolj: Aproximativ 600 de hectare de păşune şi pădure, inundate de Dunăre

Dolj: Aproximativ 600 de hectare de păşune şi pădure, inundate de Dunăre (Imagine: Florin Novac/Mediafax Foto)

Autorităţile din Dolj continuă să monitorizeze digurile din sudul judeţului, unde au fost înregistrate creşteri ale debitului Dunării, zonele joase fiind inundate, însă fără să existe pericol pentru gospodăriile localnicilor, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Astfel, în comuna Ghidici au fost inundate 150 de hectare de păşune şi fâneţe, precum şi 430 de hectare de pădure, în timp ce în localitatea Cetate, fluviul a inundat 10 hectare de teren agricol.

Conform prognozei Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor, debitul Dunarii la intrarea în ţară pe secţiunea Baziaş în intervalul 19.05 – 20.05.2014 a fost în crestere, pana la valoarea de 13000 mc/s, peste media multianuală a lunii mai (7250 m3/s).

De asemenea, angajaţi ai Administraţiei Bazinale de Apă (ABA) Jiu au ridicat un dig din 500 de saci cu nisip în zona localităţii Piscu Vechi, sat Pisculeţ, şi au întărit şi protecţia interioară şi exterioară a talazului pe o lungime de 40 de metri.

"O echipă de intervenţie alcătuită din 15 muncitori execută subdepozite de saci încărcaţi cu nisip în punctele critice, necesari pentru prevenirea unor eventuale infiltraţii prin corpul digului. S-a acţionat cu următoarele mijloace şi materiale de intervenţie: 2.500 de saci cu nisip, o autobasculantă, un buldoexcavator, două autoutilitare şi două autoturisme", se arată într-un comunicat al ABA Jiu.

De asemenea, în satul Ciupercenii Vechi, s-a consolidat digul local de apărare pe o lungime de 110 metri liniari.

Dunărea se află, de sâmbătă şi până în 26 mai, sub cod portocaliu de inundaţii, în judeţele Mehedinţi, Dolj, Olt şi Teleorman.

Vicepremierul Liviu Dragnea a avut, luni, la Craiova, o videoconferinţă cu prefecţii din judeţele riverane Dunării, cerându-le acestora să monitorizeze digurile şi să aibă utilaje disponibile, în condiţiile în care viitura aşteptată pe fluviu se va menţine patru-cinci săptămâni.

Tot în cadrul videoconferinţei, Liviu Dragnea a cerut impunerea de restricţii de viteză pentru ambarcaţiunilor care tranzitează Dunărea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici