Dolj: Percheziţii pentru destructurarea unei reţele de contrabandă cu ţigări. Prejudiciul 400.000 euro

Procurorii DIICOT au făcut, luni, 37 de percheziţii la societăţi comerciale şi locuinţe din judeţul Dolj, pentru destructurarea unui grup specializat în contrabandă cu ţigări provenite din Serbia, Bulgaria, Republica Moldova şi Ucraina, prejudiciul în acest caz depăşind 400.000 de euro.

265 afișări
Imaginea articolului Dolj: Percheziţii pentru destructurarea unei reţele de contrabandă cu ţigări. Prejudiciul 400.000 euro

Dolj: Percheziţii pentru destructurarea unei reţele de contrabandă cu ţigări. Prejudiciul 400.000 euro (Imagine: Shutterstock)

Potrivit unui comunicat al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Craiova, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară de la Brigăzile de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova şi Piteşti, Serviciile de Combatere a Criminalităţii Organizate Olt, Gorj, Mehedinţi şi Vâlcea şi poliţişti de frontieră de la Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Dolj, au făcut, luni, 37 percheziţii domiciliare şi la sediile unor societăţi comerciale din judeţul Dolj, pentru destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în contrabandă cu ţigarete.

Conform sursei citate, în perioada octombrie 2014 - martie 2015, în judeţul Dolj şi în localităţi limitrofe a acţionat o grupare de criminalitate organizată transfrontalieră care a avut ca principală preocupare contrabanda cu ţigarete provenite din Serbia, Bulgaria, Republica Moldova şi Ucraina.

În urma percheziţiilor au fost ridicate 30.000 de pachete cu ţigări provenite din contrabandă.

Prejudiciul cauzat prin sustragerea de la plata taxelor şi accizelor datorate bugetului de stat depăşeşte 400.000 de euro.

La sediul DIICOT- Serviciul Teritorial Craiova vor fi aduse opt persoane, pentru audieri.

Acţiunea a fost realizată cu sprijinul Poliţiei Judeţene Dolj şi al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Dolj.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici