Dominic Fritz: Furnizorul de gaz cu care ajunsesem la o înţelegere a renunţat la contract

Autorităţile din Timişoara nu au găsit miercuri seara nicio soluţie pentru asigurarea necesarului de gaz pentru furnizarea energiei termice şi a apei calde, după ce furnizorul cu care ajunseseră la o înţelegere, cu ajutorul ministrului energiei, a renunţat la contract.

839 afișări
Imaginea articolului Dominic Fritz: Furnizorul de gaz cu care ajunsesem la o înţelegere a renunţat la contract

Dominic Fritz: Furnizorul de gaz cu care ajunsesem la o înţelegere a renunţat la contact

Primarul Timişoarei Dominic Fritz a anunţat joi dimineaţa că furnizorul i-a anunţat miercuri seara că nu mai vrea să semneze contractul.

„Aseară la ora 18 am fost informat telefonic de către furnizorul de gaz cu care ajunsesem, cu sprijinul ministrului energiei, la o înţelegere pentru un contract temporar că nu mai doreşte să semneze acest contract. Asta după ce pe la ora 12.30 se agrease soluţia temporară şi stabilisem că o putem comunica public”, a transmis Dominic Fritz.

Acesta susţine că a luat imediat legătura cu un alt furnizor „cu rugămintea insistentă de a prelua furnizarea de gaz încă din seara de ieri, ca să nu îndure timişorenii încă o noapte în frig şi ca să ne putem ţine de cuvânt cu termenul agreat şi anunţat”.

„Au urmat 6 ore în care s-a încercat din răsputeri parcurgerea tuturor paşilor legali pentru reconectare, însă după miezul nopţii am fost informat de către furnizor că, din păcate, abia azi se va putea finaliza procedura. Primăria a virat 5 milioane lei în contul Colterm şi aşteptăm să cumpărăm gaz cu plata în avans”, a mai spus primarul.

Acesta spune că încearcă să rezolve această criză şi a făcut un apel la furnizori să arate „disponibilitate şi umanitate” pentru a alimenta Timişoara cu gaz: „Îmi pare nespus de rău pentru toţi cei care au de suferit acasă şi în spitale. Vă asigur însă că încercăm prin toate mijloacele posibile şi imposibile să readucem normalitate şi siguranţă în această criză”.

Timişoara va avea din nou, pentru cel puţin 2 săptămâni, căldură şi apă caldă, anunţa miercuri preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Alin Nica.

„De mâine, pentru cel puţin 2 săptămâni, timişorenii racordaţi la Colterm vor avea din nou căldură. Este un răgaz câştigat cu ajutorul lui Virgil Popescu, ministrul Energiei şi al unui furnizor de gaze naturale care a înţeles câtă nevoie de ajutor au timişorenii. Mă bucur pentru această soluţie de avarie, e rezultatul multor negocieri la care am participat, explicând de fiecare dată că populaţia nu trebuie să sufere pentru greşelile Primăriei. Mai sunt şi alte soluţii pe masă, în discuţie, dar mă aştept şi la participarea administraţiei locale a municipiului”, a scris Nica pe Facebook.

Marţi, aproximativ 50.000 de gospodării din oraş şi spitalele din Timişoara au rămas fără căldură şi apă caldă, după ce s-a sistat furnizarea gazului către Colterm, compania de termoficare din Timişoara.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici