Donald Trump, acuzat de „practici frauduloase şi înşelătoare”: şi-ar fi umflat valoarea „din pix”, ca să pară mai bogat

Compania lui Donald Trump a efectuat practici „frauduloase şi înşelătoare”, este acuzaţia făcută de procurorul din New York, Letitia James, potrivit căreia firma fostului preşedinte a umflat valoarea proprietăţilor, pentru a arăta cum averea lui Trump era mai mare decât în realitate.

292 afișări
Imaginea articolului Donald Trump, acuzat de „practici frauduloase şi înşelătoare”: şi-ar fi umflat valoarea „din pix”, ca să pară mai bogat

Donald Trump, acuzat practici „frauduloase şi înşelătoare”: şi-a umflat valoarea „din pix”, ca să pară mai bogat

Procuratura din New York a anunţat că a găsit „dovezi semnificative” că firma fostului preşedinte a comis fraude şi intenţionează să-l forţeze pe Trump şi pe fiii săi să depună mărturie.

„Am descoperit dovezi semnificative care indică faptul că Organizaţia Trump a folosit de ani de zile evaluări frauduloase şi înşelătoare pentru diferite proprietăţi, ca să obţină beneficii, inclusiv împrumuturi, acoperire de asigurare şi scutiri de taxe”, a declarat procurorul general din New York, Letitia James.

„Luăm măsuri legale pentru a-i forţa pe Donald Trump, Donald Trump, Jr. şi Ivanka Trump să participe la investigaţia noastră privind tranzacţiile financiare ale Organizaţiei Trump. Nimeni din această ţară nu poate alege dacă şi cum li se aplică legea”, adaugă procurorul.

Mărturiile lui Trump sunt necesare pentru a continua ancheta, care se desfăşoară de peste doi ani şi se bazează pe cel puţin 900.000 de documente obţinute de Organizaţia Trump şi pe depoziţiile angajaţilor şi alte probe, susţin anchetatorii.

Singurul membru al familiei Trump care a fost audiat până acum este Eric Trump, care a depus mărturie la sfârşitul anului 2020. Avocatul copiilor lui Trump, Alan Futerfas, susţine că citaţiile încalcă drepturile constituţionale ale clienţilor săi, deoarece investigaţia ar fi în mod clar condusă de intenţii politice. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici