Doru Mărieş, preşedintele Asociaţiei 21 Decembrie: Am informat procurorii privind implicarea lui Cătălin Rădulescu, deputatul cu mitraliera AKM, în dosarul Mineriadei

Preşedintele Asociaţiei 21 Decembrie, Doru Mărieş, a declarat pentru MEDIAFAX că în urma cu o lună, în urma unei investigaţii, a informat procurorii militari privind o posibilă implicare a deputatului PSD Cătălin Rădulescu în evenimentele din 1990.

1856 afișări
Imaginea articolului Doru Mărieş, preşedintele Asociaţiei 21 Decembrie: Am informat procurorii privind implicarea lui Cătălin Rădulescu, deputatul cu mitraliera AKM, în dosarul Mineriadei

Doru Mărieş, preşedintele Asociaţiei 21 Decembrie: Am informat procurorii privind implicarea lui Cătălin Rădulescu, deputatul cu mitraliera AKM, în dosarul Mineriadei

"Am făcut o investigaţie în urmă cu aproximativ o lună. Eu i-am spus domnului procuror general la întâlnirea pe care am avut-o cu dânsul acum o lună despre un demnitar PSD în funcţie care a participat la aducerea simpatizanţilor şi membrilor de partid în 13 iunie 1990 la Bucureşti. El (n.r. Cătălin Rădulescu) a cedat psihic acum, a aflat că e scormionit un pic şi s-a umflat. Există declaraţii împotriva lui, oamenii care au declarat că el a primit dispoziţie de la Bucureşti şi transmis dispoziţia în teritoriu pentru a aduce la Bucureşti, în data de 13 iunie dimineaţa, simpatizanţii şi membri ai partidului, vreo zece autobuze. Noi am aflat acum o lună, acum o lună am şi sesizat verbal, ei (n.r procurorii) şi-au făcut treaba", a declarat pentru MEDIAFAX Doru Mărieş.

Recent, Poliţia Argeş a demarat verificări privind armele deţinute de parlamentarul PSD, Cătălin Rădulescu, după ce acesta a declarat că are o mitraliera AKM pe care este pregătit să o folosească.

Într-un interviu, Cătălin Rădulescu a spus că şi-a păstrat mitraliera AKM cu care a luptat la Revoluţie şi se declară pregătit să o folosească din nou. Totodată el a criticat protestatarii din Piaţa Victoriei.

Marţi, întrebat de acuzaţiile sale la adresa protestatarilor, deputatul a declarat că "Eu am spus, treaba lor să iasă, numai că s-a terminat acest protest, oamenii stau într-un loc, neautorizaţi, ocupă o piaţă şi întrebarea mea era ce facem noi ceilalţi dacă vrem să ieşim în Piaţa Victoriei. De exemplu, eu să mă duc ca medic să lupt pentru dreptul oamenilor care au cancer. Nu să ocupi o piaţă, un loc, neautorizat, zile întregi", a declarat parlamentarul.

Rădulescu a făcut o comparaţie şi cu oamenii care au ieşit în stradă la Revoluţie.

"Revoluţionarii, când s-a terminat Revoluţia, au plecat acasă. Atâta timp cât ordonanţa nu se mai aplică, se fac dezbateri şi din ele vor ieşi acestei modificări pe codul penal, vreau să înţeleg de ce cineva stă în stradă seară de seară".

Parlamentarul a declarat că a făcut şi o plângere penală după ce a primit nu mai puţin de 150 de ameninţări cu moartea pentru că a susţinut că protestatarii trebuie să fie alungaţi cu tunurile cu apă.

"Vor fi audiate aceste 150 de persoane ca să spună dacă opinia mea i-a deranjat atât de tare ca să îmi ameninţe copilul", s-a explicat Rădulescu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici