Dosar de moarte suspectă după ce a fost descoperit cadavrul unei femei în curtea spitalului Obregia. Pacienta avea schizofrenie şi obişnuia să fugă de acasă

Poliţiştii de la serviciul Omoruri şi procurorii de la Parchetul Capitalei au deschis un dosar de moarte suspectă după ce, miercuri, a fost descoperit, în curtea Spitalului „Alexandru Obregia” din Bucureşti, cadavrul unei femei care iniţial dispăruse din unitate.

923 afișări
Imaginea articolului Dosar de moarte suspectă după ce a fost descoperit cadavrul unei femei în curtea spitalului Obregia. Pacienta avea schizofrenie şi obişnuia să fugă de acasă

Dosar de moarte suspectă după ce a fost descoperit cadavrul unei femei în curtea spitalului Obregia

Femeia dispăruse în urmă cu şase zile din unitate, avea 63 ani, era diagnosticată cu schizofrenie paranoidă şi se internase voluntar, însă ea obişnuia să fugă de acasă, spune ASSMB, care precizează că s-a început o cercetare în instituţie.

„Din informaţiile oferite anchetatorilor, de către familia pacientei dispărute, cadavrul găsit în curtea spitalului este al persoanei T. V., căutată din data de 2 august 2018. Potrivit conducerii spitalului, pacienta T. V., în vârstă de 63 de ani, a fost internată pe data de 22 iulie 2018, la Secţia XI, ca pacient voluntar, diagnosticat cu schizofrenie paranoidă. Pe 26 iulie 2018, a fost consultată, nu prezenta probleme cardiace deosebite, însă medicii au stabilit că este malnutrită. Precizăm că în urmă cu doi ani, pacienta T. V. mai fusese internată de trei ori, în acelaşi spital, în februarie, iunie şi octombrie. Şi atunci şi acum, din discuţiile avute cu familie, cadrele medicale au consemnat faptul că femeia părăsea frecvent domiciliul, neavând o destinaţie anume. Mai mult decât atât, consuma şi alcool”, se arată într-un comunicat al reprezentanţilor Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB).

Potrivit sursei citate, în data de 2 august, la ora 14:00, femeia a vorbit cu familia sa, folosind telefonul unui medic. După o oră, ea s-a prezentat la tratament şi a anunţat asistenta că iese în curtea spitalului să fumeze.

„Precizăm că, pacienţii internaţi voluntar, cum era cazul lui V. T., au libertate de mişcare în incinta spitalului dar şi în afara lui. În aceeaşi zi, în jurul orei 17:00, familia a anunţat asistenta de pe secţie că pacienta e de negăsit. Imediat, a fost declanşată procedura operaţională în cazul dispariţiei unui pacient internat. Cadrele medicale şi angajaţii de la firma de pază au căutat-o pe femeie mai bine de 2 ore, după care a fost anunţată Secţia 15 Poliţie. În cazul dispariţiei unui bolnav internat voluntar, acestuia i se face externarea, dacă nu este găsit în 8 ore. Aşa s-a procedat şi în acest caz”, mai spune ASSBM.

De asemenea, anchetatorii au solicitat, în data de 6 august, imagini de pe camerele de supraveghere din curtea spitalului şi, după ce au vizionat filmările, miercuri au început căutările.

„La Spitalul Clinic de Psihiatrie Prof. Alexandru Obregia, o comisie de cercetare internă analizează circumstanţele dispariţiei pacientei. Potrivit reglementărilor interne, o comisie de cercetare disciplinară se constitutie doar în cazul dispariţiei unui pacient internat nonvoluntar (fără consimţământul lui)”, mai spune sursa citată.

Poliţiştii de la serviciul Omoruri şi procurorii de la Parchetul Capitalei au deschis un dosar de moarte suspectă după ce, miercuri, a fost descoperit, în curtea Spitalului „Alexandru Obregia” din Bucureşti, cadavrul unei femei care iniţial dispăruse din unitate.

Poliţiştii Serviciului Investigaţii Criminale din Sectorul 4 al Capitalei, au depistat, în curtea Spitalului „Alexandru Obregia” din Bucureşti, cadavrul unei femei, după ce iniţial aceasta a dispărut din incinta unităţii.

Potrivit Poliţiei Capitalei, cadavrul femeii a fost ridicat şi dus la Institutul Naţional de Medicină Legală, pentru efectuarea necropsiei. De asemenea, pentru a afla cauzele şi condiţiile decesului femeii, a fost deschis un dosar de moarte suspectă, cercetările fiind preluate de compartimentul Morţi Suspecte din cadrul serviciului Omoruri şi de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici