Dosar de urmărire penală pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală în cazul Giuleşti - VIDEO

Procurorii au început urmărirea penală in rem pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă în cazul accidentului de la Maternitatea Giuleşti, a declarat Marius Iacob, procuror şef al Secţiei Urmărire Penală a Parchetului instanţei supreme.

161 afișări
Imaginea articolului Dosar de urmărire penală pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală în cazul Giuleşti - VIDEO

Dosar de urmărire penală pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală în cazul Giuleşti (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Marius Iacob a declarat că au fost audiaţi mai mulţi angajaţi ai Maternităţii Giuleşti, însă asistenta responsabilă de salonul de Terapie Intensivă la momentul producerii incediului nu a putut fi audiată fiind în stare de şoc.

Procurorul a mai spus că toate audierile vor avea loc la Poliţia Capitalei, până marţi, nepunându-se problema reţinerii personalului medical.

Zece persoane sunt chemate la audieri, marţi, de caz ocupându-se Serviciul Omoruri al Poliţiei Capitalei.

În privinţa cauzei evenimentului, Iacob a spus că există mai multe piste urmărite de specialişti, primele cercetări indicând că incendiul a izbucnit în interiorul salonului, aparatura medicală fiind arsă.

Video Stirileprotv.ro

Au fost recoltate probe pentru stabilirea profilului ADN al bebeluşilor, miercuri, urmând să fie comunicate rezultatele finale, în primul rând familiilor victimelor.

Procurorul Marius Iacob a mai spus că în câteva zile ar trebui să fie finalizate concluziile specialiştilor legate de cauzele tragediei.

Marţi, la Maternitatea Giuleşti au venit inspectori de la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Bucureşti pentru a face cercetări în legătură cu incidentul.

Anchete pe domenii vor mai face în acest caz echipe ale Inspecţiei de Stat pentru Controlul Cazanelor, Enel, E. On Gaz.

Primele victime au fost trei copii cu probleme cardiorespiratorii. Decesul celui de-al patrulea a fost anunţat marţi dimineaţă.

Alţi şapte nou-născuţi sunt la Spitalul Grigore Alexandrescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici