Dosar mită pentru Prima Casă: Angajată ce a recunoscut fapta, trimisă în judecată în arest preventiv

Procurorii Parchetului General au trimis-o în judecată, în stare de arest preventiv, pe Anca Stan, angajată Fondului Naţional de Garantare, ea fiind acuzată că ar fi cerut bani pentru a urgenta dosare înscrise în programul Prima Casă. Cauza este disjunsă din dosarul privind suspiciunile de corupţie.

410 afișări
Imaginea articolului Dosar mită pentru Prima Casă: Angajată ce a recunoscut fapta, trimisă în judecată în arest preventiv

Dosar mită pentru Prima Casă: Angajată ce a recunoscut fapta, trimisă în judecată în arest preventiv

„În cauza privind fapte de corupţie în care au fost implicaţi şi angajaţi ai Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici şi Mijlocii S.A.-I.F.N. (în continuare F.N.G.C.I.M.M.), procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatei STAN ANCA–DORIANA, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă în formă continuată. (9 acte materiale)”, se arată într-un comunicat al Parchetului General.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, Stan Anca Doriana în perioada noiembrie 2017- iulie 2018, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, în calitate de angajată a Fondulului Naţional de Garantare, Compatimentul Financiar Preventiv, având influenţă şi lăsând să se înţeleagă că are influenţă asupra celorlalţi angajaţi ai Fondulului Naţional de Garantare, în special din cadrul Serviciului Prima Casă, ar fi pretins şi primit sume de bani de la intermediari sau de la beneficiarii unor dosare de creditare, în nouă situaţii, pentru a interveni pe lângă ceilalţi funcţionari din cadrul instituţiei, în vederea urgentării unor dosare de creditare înscrise în programul naţional ,,Prima Casă”.

Anca Doriana Stan a recunoscut săvârşirea infracţiunii de care este acuzată. Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, Tribunalului Bucureşti.

Întrucât procurorii nu au finalizat cercetările, s-a dispus totodată disjungerea cauzei, formarea unui nou dosar şi înregistrarea acestuia pe rolul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică „în vederea continuării cercetărilor cu privire la ceilalţi suspecţi şi inculpaţi din prezenta cauză, sub aspectul săvârşirii unor infracţiuni de corupţie, dar şi pentru documentarea întregii activităţi infracţionale, perioada vizată în stadiul actual al anchetei fiind 2015-prezent”.

„Investigaţiile vor continua în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a persoanelor cercetate şi tragerii acestora la răspundere penală, cu menţiunea că cercetările vizează şi alte persoane fizice şi juridice (brokeri, agenţi imobiliari, dezvoltatori imobiliari, societăţi de consultanţă) implicate în activitatea infracţională, care au avut drept scop obţinerea într-un timp redus a garantărilor emise de F.N.G.C.I.M.M., în cadrul Programului ,,Prima Casă”. (...) Procurorii au propus instanţei de judecată menţinerea măsurii preventive a arestului preventiv luată faţă de inculpata Stan Anca Doriana şi a tuturor măsurilor asiguratorii dispuse în cauză, respectiv menţinerea sechestrului asigurator instituit asupra unui imobil şi a măsurii asiguratorii a popririi asupra unor conturi bancare aparţinând inculpatei”, mai spun procurorii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici