Dosar penal în cazul focarului de toxiinfecţie alimentară produs de Salmonella în urma căruia 130 de persoane au ajuns la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi

Poliţiştii ieşeni au întocmit un dosar penal în cazul focarului de toxiinfecţie în urma căruia 130 de persoane au ajuns la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi.

790 afișări
Imaginea articolului Dosar penal în cazul focarului de toxiinfecţie alimentară produs de Salmonella în urma căruia 130 de persoane au ajuns la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi

Dosar penal în cazul focarului de toxiinfecţie alimentară produs de Salmonella în urma căruia 130 de persoane au ajuns la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Iaşi au declarat luni că s-au autosesizat în urma incidentului de miercurea trecută, când 134 de persoane au ajuns la spital cu toxiinfecţie alimentară.

"Poliţiştii s-au autosesizat în acest caz şi a fost întocmit un dosar penal pentru comercializarea de produse alimentare alterate. Cercetările continuă", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al IPJ Iaşi, Adina Lupu.

Medicii din cadrul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi au afirmat că au avut parte de o avalanşă de internări în doar câteva ore, după ce mai mulţi tineri au mâncat shaorma în acelaşi local din oraş.

"Zeci de persoane, în majoritate adolescenţi, s-au prezentat cu fenomene digestive, însemnând diaree şi vărsături, în urma consumului unor alimente. Din fericire, cazurile semnalate nu sunt grave, ci în limita medie a toxiinfecţiei alimentare", a declarat Mihnea Hurmuzache, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi.

Focarul de toxiinfecţie alimentară în urma căruia 134 de ieşeni au ajuns la spital a fost provocat de bacteria Salmonella. "Investigaţiile au fost declanşate imediat după raportarea incidentului, pe 15 mai 2018. În urma prelucrării probelor recoltate de la sediul unităţii de alimentaţie publică s-a constatat prezenţa bacteriei Salmonella, în principal în sosurile preparate la sediul unităţii", declara purtătorul de cuvânt al DSP Iaşi, Marius Voicescu. Conform acestuia, ancheta epidemiologică a evidenţiat faptul că toate persoanele au declarat că au consumat de produse fast-food în perioada 13 - 14 mai, că toate meniurile au fost preparate la sediul unităţii, inclusiv sosurile (conform declaraţiei şefului localului), că perioada de incubaţie medie a fost de 8 – 9 ore, dar şi că inspectorii sanitari au mers la sediul unităţii, de unde au fost recoltate opt probe de alimente şi 25 de probe de sanitaţie, care au fost analizate în laboratorul DSP Iaşi.

În urma anchetei epidemiologice, activitatea localului a fost suspendată, administratorii acestuia primind o amendă de 3.000 de lei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici