Dosar penal în cazul medicului acuzat că a operat un copil la mâna stângă în loc de mâna dreaptă

Direcţia de Sănătate Publică Hunedoara, Colegiul Medicilor şi conducerea Spitalului Petroşani fac anchete în cazul medicului chirurg acuzat de părinţii unui copil de patru ani că l-a operat la mâna stângă, deşi afecţiunea sa era la dreapta, în timp ce Poliţia a deschis un dosar penal în acest caz.

401 afișări
Imaginea articolului Dosar penal în cazul medicului acuzat că a operat un copil la mâna stângă în loc de mâna dreaptă

Dosar penal în cazul medicului acuzat că a operat un copil la mâna stângă în loc de mâna dreaptă (Imagine: Lucian Alecu/Mediafax Foto)

Soţii Danciu, părinţii copilului operat, au depus plângeri împotriva medicului Sorin Brătilă de la Spitalul din Petroşani, pe care îl acuză de malpraxis după ce le-a operat copilul de patru ani la mâna stângă, şi nu la mâna dreaptă, unde acesta avea o afecţiune, astfel că poliţiştii, dar şi Direcţia de Sănătate Publică Hunedoara şi conducerea spitalului au declanşat anchete.

Titel Brăgaru, comandantul Poliţiei Petroşani, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, că a fost deschis un dosar penal pentru vătămare corporală, după ce părinţii copilului au depus plângere împotriva medicului care l-a operat pe băiat la mâna stângă şi nu la mâna dreaptă, la care acesta avea probleme.

"Părinţii au depus plângere, astfel că s-a deschis dosar penal pentru vătămare corporală. În funcţie de concluziile medicului legist, dar şi ale instituţiilor care fac verificări se va face exact încadrarea juridică a faptei", a declarat Titel Bărgaru, comandantul Poliţiei Petroşani.

Managerul Spitalului de Urgenţă Petroşani (SUP), Alin Vasilescu, a declarat că şi unitatea medicală a declanşat o anchetă internă, în urma sesizării scrise depuse de părinţii lui Alexandru.

"În baza reclamaţiei scrise depuse de părinţi s-a constituit o comisie care face o anchetă internă legată de problema reclamată. Cât timp este o anchetă în desfăşurare, din punct de vedere deontologic nu pot să discut ce se află sub incidenţa acestei anchete", a spus managerul SUP.

El ai precizat că "sunt anumite foruri" care pot decide sancţionarea medicului Sorin Brătilă, dacă acesta va fi găsit vinovat.

Şi Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara a început verificări în acest caz.

"Am început şi noi o anchetă în urma reclamaţiei. A fost o comisie la Spitalul de Urgenţă Petroşani care a adunat tot materialul. Nu putem spune dacă este malpraxis. Comisia se va întruni şi va lua o decizie care va fi făcută publică", a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, Dumitra Ştefan, directorul DSP Hunedoara.

Colegiul Medicilor Hunedora s-a autosesizat în acest caz, astfel că şi la această instituţie există un dosar în lucru.

"În urma articolelor din presă, Colegiul Medicilor s-a autosesizat şi s-a deschis un dosar în acest caz. Se merge mai departe cu ancheta, urmând să se solicite actele necesare. Nu putem spune când va fi finalizată ancheta. Copilul este încă în spital, probabil se vor solicita acte şi de la Timişoara", au declarat reprezentanţii Colegiului Medicilor Hunedoara.

Joi seară, la solicitarea părinţilor, copilul a fost transportat cu o ambulanţă de la spitalul din Petroşani la o unitate medicală din Timişoara, starea de sănătatea a acestuia fiind bună.

"Copilul a fost transferat la Timişoara la solicitarea părinţilor, care au considerat că nu mai este cazul să rămână la Spitalul de Urgenţă Petroşani. Pentru ce anume merge, vor stabili medicii de la Timişoara. Copilul este pe picioare, fără probleme", a spus Alin Vasilescu, managerul SUP.

Miercuri, părinţii copilului în vârstă de patru ani l-au acuzat de malpraxis pe medicul chirurg Sorin Brătilă, de la Spitalul de Urgenţă din Petroşani, specializat în chirurgie plastică, după ce acesta l-ar fi operat pentru o ruptură de ligament la degetul mare al mâinii stângi, când afecţiunea băiatului era la degetul mare al mâinii drepte.

Soţii Danciu spuneau că băiatul, Alexandru, a avut degetul mare de la mâna dreaptă în gips, iar documentele de la ortopedie şi radiografia confirmă acest lucru, dar că miercuri, în sala de operaţie, micuţul a suferit o intervenţie chirurgicală la mâna stângă.

"A căzut şi s-a lovit. Nu l-a durut, dar am observat că nu poate îndrepta degetul mare de la mâna dreaptă. Am venit cu el la ortopedie, i-au pus degetul mare de la mâna dreaptă în gips, dar nu şi-a revenit. Au spus că trebuie intervenit chirurgical. Am venit la domnul doctor (Sorin Brătilă - n.r.) care l-a văzut şi a întrebat care mână. I-am spus că dreapta, iar el a spus că trebuie operat. Acum, la operaţie, l-a operat la mâna stângă. Se vede şi pe radiografie. Am venit cu bilet de trimitere de la medicul de familie, am fost la ortopedie în evidenţă că a avut mâna dreaptă. Este film, se şi vede", declara mama băiatului.

Mai mult, rudele copilului afirmau că, în timpul operaţiei, medicul a intervenit chirurgical şi pentru un început de fimoză, fără să le ceară acceptul sau să îi consulte pe părinţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici