Dosar penal pentru ucidere din culpă, după ce un bebeluş a murit în urma botezului. Patriarhia cere Arhiepiscopiei Sucevei să urgenteze ancheta

  • A fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă după ce un bebeluş din Suceava a murit.
  • Patriarhia Română a cerut Arhiepiscopiei Sucevei să urgenteze ancheta în cazul bebeluşului mort după botez şi a transmis că este alături de familia copilului.
  • Copilul şi-a pierdut viaţa în noaptea de duminică spre luni, în urma scufundării în cristelniţă, la botez.
4497 afișări
Imaginea articolului Dosar penal pentru ucidere din culpă, după ce un bebeluş a murit în urma botezului. Patriarhia cere Arhiepiscopiei Sucevei să urgenteze ancheta

Întrebat de dacă preotul de la Suceava a greşit în momentul oficierii botezului încheiat tragic la Suceava, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu a spus că Arhiepiscopia Sucevei va face o anchetă în acest caz.

„Am transmis la Suceava rugămintea urgentării anchetei pe care o desfăşoară Arhiepiscopia Sucevei. Rezultatul acesteia, coroborat cu rezultatul anchetei desfăşurate de autorităţile laice, va fi făcut public de Arhiepiscopie. Cât mai curând. (...) Poziţia Patriarhiei Române este una de profundă compasiune faţă de familia copilaşului decedat, atât de greu încercată acum şi a cărei durere nici nu o putem înţelege deplin”, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

La rândul lor, reprezentanţii Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor au transmis un comunicat de presă în care deplâng moartea bebeluşului.

„Am primit cu multă durere şi tristeţe în suflet vestea despre pruncul Iustin, de doar şase săptămâni, care a plecat mult prea devreme la Cer, să se alăture îngerilor, în dimineaţa zilei de 1 februarie 2021. Ziua care ar fi trebuit să fie una a bucuriei, a îmbrăcării pruncului Iustin în „haină luminoasă”, s-a preschimbat într-o zi a suferinţei pentru părinţii, naşii, familia şi comunitatea sa, care i-au aşteptat cu nerăbdare venirea în lume. În acest moment de tulburare pentru toţi cei ce în loc de haine de sărbătoare vor îmbrăca haine cernite, inclusiv pentru preotul slujitor, ne este greu să înţelegem de ce Dumnezeu a îngăduit această încercare grea”, se arată în comunicatul Arhiepiscopiei.

Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor transmite că a luat deja legătura cu preotul şi cu cei prezenţi, pentru a stabili circumstanţele în care s-a petrecut această tragedie şi a decide măsurile necesare.

CITEŞTE AICI: Botez fără scufundare în cristelniţă: Petiţie Declic, după ce un copil a murit în urma ritualului religios

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Suceava, Ionuţ Epureanu, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că bebeluşul a murit duminică noaptea, în jurul orei 1, astfel că s-a schimbat încadrarea juridică iniţială de vătămare corporală din culpă s-a schimbat, cercetările fiind desfăşurate, în prezent, pentru ucidere din culpă.

Bebeluşul de numai şase săptămâni a făcut stop cardio-respirator sâmbătă, după ce a fost scufundat în cristelniţă, în timpul botezului, la o biserică din Suceava.

Copilul a fost resuscitat în biserică, a fost dus la Spitalul Judeţean Suceava, unde a fost internat la ATI, însă, din păcate, în cursul nopţii a survenit decesul.

Surse medicale au declarat, pentru MEDIAFAX, că bebeluşul avea probleme medicale preexistente şi era născut prematur.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici