Dosare penale şi amenzi pentru suporteri, după meciul FCSB-Dinamo. A fost sancţionat şi organizatorul

În urma meciului de fotbal dintre FCSB şi Dinamo de duminică,Jandarmeria Capitalei a întocmit actele de sesizare a organelor de cercetare penală pentru cinci suporteri acuzaţi de deţinere şi utilizare a obiectelor pirotehnice şi a depusă plângere pentru ultraj. Valoarea totală a amenzilor,4.000 lei.

2572 afișări
Imaginea articolului Dosare penale şi amenzi pentru suporteri, după meciul FCSB-Dinamo. A fost sancţionat şi organizatorul

Dosare penale şi amenzi pentru suporteri, după meciul FCSB-Dinamo. A fost sancţionat şi orgaizatorul

„În urma partidei de fotbal dintre FCSB şi FC Dinamo Bucureşti disputată pe Arena Naţională, Jandarmeria Capitalei a luat următoarele măsuri: cinci persoane care au folosit materiale pirotehnice au fost identificate până în prezent şi le-au fost întocmite actele de sesizare a organelor de cercetare penală pentru infracţiunea de deţinere şi utilizare a obiectelor pirotehnice; au fost sesizate organele competente cu privire la săvârşirea unei fapte de ultraj, de către un bărbat în vârstă de 36 de ani care a lovit un jandarm”, au precizat reprezentanţii Jandarmeriei Capitalei.

De asemenea, potrivit sursei citate, au fost aplicate sancţiuni contraventionale în valoare totală de 4.000 de lei, iar împotriva a două persoane a fost luată măsura de interzicere a accesului la competiţii sportive pe o perioadă de 6 luni şi 1 an.

„Pentru nerespectarea obligaţiilor ce le revin conform legii în ceea ce priveşte controlul persoanelor la intrarea în stadion şi interzicerea accesului cu obiecte pirotehnice, organizatorul a fost sancţionat cu amendă în valoare de 3.000 de lei iar doi agenţi ai societăţii de securitate, cu suma de 100 de lei fiecare”, mai precizează Jandarmeria Capitalei.

Trei suporteri au fost duşi la audieri la Secţia 9 de Poliţie, duminică seara, după ce au devenit violenţi şi au lovit un jandarm, în apropiere de Arena Naţională, acolo unde urmează să aibă loc meciul F.C. FCSB şi F.C. Dinamo 1948 Bucuresti.

Potrivit datelor furnizate de Jandarmeria Română, incidentul a avut loc pe Şoseaua Iancului, în apropierea stadionului Arena Naţională.

Într-un grup de aproximativ 150 de suporteri mai multe persoane au aprins materiale pirotehnice. În momentul în care jandarmii au interceptat persoanele respective, acestea au devenit violente, iar unul dintre suporteri a lovit un jandarm în zona capului.

Sura citată a mai transmis că trei suporteri au fost imobilizaţi şi conduşi la Secţia 9 de Politie pentru a fi luate măsurile legale împotriva lor.

Duminică seara, pe Stadionul „Naţional Arena”, a avut loc meciul de fotbal dintre echipele F.C. FCSB şi F.C. Dinamo 1948 Bucuresti. Derby-ul FCSB - Dinamo s-a încheiat 3-3.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici