Dosarele pentru aparatele dentare destinate elevilor din Capitală pot fi depuse începând de astăzi/ Pensionarii pot depune documentele prin care primesc ajutor pentru ochelari

Familiile elevilor din Bucureşti pot depune începând de luni dosarele pentru obţinerea ajutorului financiar în valoare de 750 de lei de la Primăria Capitalei pentru aparatul dentar, potrivit Primăriei Capitalei.

1852 afișări
Imaginea articolului Dosarele pentru aparatele dentare destinate elevilor din Capitală pot fi depuse începând de astăzi/ Pensionarii pot depune documentele prin care primesc ajutor pentru ochelari

Dosarele pentru aparatele ortodontice destinate elevilor din Capitală pot fi depuse

Pentru a beneficia de ajutorul financiar, părinţii sau reprezentanţii legali ai elevului trebuie să transmită către Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti un dosar care cuprinde recomandarea medicală emisă de medicul primar/specialist ortodont, copia cărţii de identitate a părintelui/reprezentantului legal, datele de identificare ale elevului şi datele şcolii la care învaţă şi datele la care pot fi contactaţi părinţii/reprezentanţii legali.

Pentru a fi inclus în proiect, dosarul trebuie trimis pe adresa de e-mail aparateortodontice@assmb.ro.

"Elevii din Bucureşti vor primi aparate ortodontice gratuite, din 17 septembrie 2018. De luni, elevii din Bucureşti, cu vârsta între 7 şi 16 ani, vor beneficia de un ajutor financiar de 750 de lei, pentru un aparat sau de 1.500 de lei, pentru două aparate. Primăria Capitalei, prin Consiliul General al Municipiului Bucureşti, a aprobat acest proiect, în valoare de aproape 200.000 de euro. În baza biletului de trimitere emis de medicul stomatolog din cabinetul şcolar, elevul va fi consultat în Ambulatoriul de Specialitate al Spitalului Clinic de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială ”Prof. Dr. Dan Theodorescu”, din strada Eforie, nr. 4–6 şi i se va elibera o recomandare pentru aparatul ortodontic", informează Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, într-un comunicat de presă.

Dosarele pentru programul prin care pensionarii iau 250 de lei pentru ochelari pot fi depuse de luni

Primăria Capitalei demarează, începând de luni, programul prin care va deconta 250 de lei pentru achiziţia unei perechi de ochelari de vedere fiecărui pensionar cu venituri reduse.

Primăria Capitalei demarează luni proiectul ”Lumina ochilor, cea mai importantă. Ochelari pentru vârsta a treia”, dedicat pensionarilor bucureşteni cu venituri reduse. Dosarele vor putea fi depuse la punctul de lucru al CSMB din Drumul Taberei, începând de luni, 17 septembrie 2018.

"Prin acest program ne propunem să ajutăm cât mai mulţi pensionari din Bucureşti care au probleme de vedere dar care, din cauza problemelor financiare, nu îşi permit să îşi achiziţioneze o pereche de ochelari. Ca autoritate locală, avem obligaţia să ne implicăm în problemele comunităţii şi să fim alături de categoriile sociale vulnerabile. Astfel, prin acest proiect dedicat seniorilor din Capitală, vom deconta suma de 250 de lei pentru achiziţia unei perechi de ochelari de vedere, fiecărui pensionar domiciliat în Bucureşti care are pensia mai mică decât salariul minim net pe economie. Doresc să subliniez că nu sunt locuri limitate, iar toţi aceia care care îndeplinesc condiţiile prevăzute de regulamentul proiectului se pot încadra în program", a transmis Gabriela Firea.

Astfel, suma respectivă va fi achitată o singură dată/beneficiar în termen de 45 de zile de la depunerea dosarului, la punctul de lucru situat pe Bd. 1 Mai nr. 28 (cartier Drumul Taberei), sector 6, Bucureşti (mijloace de transport în comun: Troleibuze: 69, 90, 93 / Autobuze: 126 - Staţia RATB ”Drumeţul”; program: luni – joi, între orele 9:00 – 15:00).

Dosarul trebuie să conţină următoarele documente:

a) cerere tip disponibilă pe site-ul www.cs-mb.ro sau la sediul instituţiei;

b) copie conformă cu originalul a actului de identitate (C.I sau B.I.), valabil la data depunerii cererii;

c) copie conformă cu originalul a recomandării medicului specialist din care să reiasă necesitatea ochelarilor pentru beneficiar;

d) copie conformă cu originalul a facturii fiscale pe numele beneficiarului şi a dovezii de plată (bon fiscal ştampilat sau chitanţă) în baza cărora s-au achiziţionat ochelarii de vedere,de la orice operator economic;
e) copie conformă cu originalul a talonului de pensie din luna anterioară depunerii cererii;

f) extras de cont emis de bancă din care să reiasă titularul contului şi IBAN-ul, pe numele solicitantului; în cazul în care titularul contului nu este solicitantul, se va prezenta o împuternicire notarială pentru virarea sprijinului financiar în contul unui terţ.

Beneficiarii trebuie să îndeplinească şi nişte condiţii: să aibă domiciliul sau reşedinţa în Municipiul Bucureşti de minimum 5 ani; să fie pensionaţi în condiţiile legii şi să aibă nivelul pensiei cumulate mai mic decât salariul minim net pe economie (1.162 lei); să aibă cel puţin 50 de ani împliniţi; ochelarii să fie achiziţionaţi de la orice operator economic, începând cu data de 02.08.2018, data intrării în vigoare a H.C.G.M.B. nr. 382/2018; ochelarii să fie achiziţionaţi în baza unei recomandări de la medicul specialist.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici