Dosarele X: O salvare a confundat doi bolnavi/ Maşina a „bântuit” prin Vaslui, cărând un bărbat cu accident vascular cerebral

Un bărbat care a suferit un accident vascular cerebral a fost plimbat cu salvarea prin Vaslui, din greşeală, după ce a fost confundat cu un alt pacient. Conducerea Spitalului Judeţean de Ambulanţă Vaslui a început o anchetă.

695 afișări
Imaginea articolului Dosarele X: O salvare a confundat doi bolnavi/ Maşina a „bântuit” prin Vaslui, cărând un bărbat cu accident vascular cerebral

„Zona crepusculară”: O salvare a confundat doi bolnavi/ Maşina a „bântuit” printr-o localitate din Vaslui, cărând un bărbat cu accident vascular cerebral

Directorul Centrului rezidenţial pentru persoane de vârsta a treia din localitatea Valea Siliştei (judeţul Vaslui), Ionel Turc, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, că un bărbat internat în centru a fost dus, marţi seara, la Spitalul Judeţean de Urgenţă, pentru a i se schimba sonda urinară.

În locul acestuia, însă, salvarea a adus la centru un alt bolnav, aflat în stare gravă.

„Pe la miezul nopţii s-a întâmplat. De la spital, ambulanţa trebuia să-l aducă la centru un pacient care a fost să îi fie schimbată sonda urinară. M-a sunat infirmiera când a ajuns ambulanţa şi m-a întrebat dacă am modificat ceva, dacă domnul (...) a fost trimis acasă, că a fost adus un alt bărbat. Cel care a venit era grav şi nu era pacientul nostru. Am reuşit să vorbesc cu asistenta de pe ambulanţă, care mi-a zis că a greşit pacientul. Actele medicale erau ale domnului internat la noi, dar fizic era alt pacient”, a declarat Turc.

Potrivit acestuia, bărbatul adus, din greşeală, la centru a suferit un atac cerebral, iar starea asta era gravă.

Pacientul a fost urcat din nou în salvare şi dus la spital, iar în cele din urmă la centru a fost adus pacientul care trebuia, în jurul orei 02.30.

Managerul Spitalului Judeţean de Ambulanţă Vaslui, Ana Rinder, a declarat, pentru MEDIAFAX, că la nivelul spitalului a fost declanşată o anchetă.

„Este o anchetă. Doamna asistentă va fi audiată de Comisia de Disciplină care va stabili dacă trebuie sancţionată sau nu”, a afirmat Rinder.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici