Dosarul accidentului din 2017, de la Mina Lupeni, în care doi ortaci au murit, a fost clasat

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Petroşani au decis să claseze dosarul privind accidentul din Mina Lupeni, produs în toamna anului 2017, în care doi mineri au murit, după ce au fost surprinşi de un mal de pământ, transmite corespondentul MEDIAFAX.

392 afișări
Imaginea articolului Dosarul accidentului din 2017, de la Mina Lupeni, în care doi ortaci au murit, a fost clasat

Dosarul accidentului din 2017, de la Mina Lupeni, în care doi ortaci au murit, a fost clasat

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Petroşani, procurorul Darius Roman, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, că dosarul privind accidentul de la Mina Lupeni a fost clasat.

“În luna decembrie 2018 s-a dat o soluţie de clasare a dosarului. Soluţia a fost dată de procurorul de caz, în baza articolului 16, litera b, din Codul de procedură penală. Moştenitorii victimelor pot face plângere împotriva soluţiei, aceasta este procedura”, a afirmat procurorul Darius Roman.

Articolul 16, litera b, prevede că "fapta nu este prevăzută de legea penală ori nu a fost săvârşită cu vinovăţia prevăzută de lege".

În urma accidentului produs în Mina Lupeni, au fost anchetate trei persoane. Este vorba de fostul director al Complexului Energetic Hunedoara, Cosmin Chiuzan, fostul inginer şef cu producţia, Cristian Balea, şi fostul director al Minei Lupeni, Daniel Brânzan.

Accidentul de la Mina Lupeni a avut loc în luna octombrie 2017, când opt mineri au reuşit să se salveze, însă patru au fost surprinşi de malul de pământ şi au rămas blocaţi în subteran. Doi dintre ei au murit.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici