Video Dosarul Gala Bute: Declaraţii contradictorii referitoare la o geantă destinată Elenei Udrea. Reacţia fostului ministru - VIDEO

Doi dintre martorii din dosarul “Gala Bute” s-au contrazis, marţi, în timpul audierilor de la instanţă, în legătură cu expeditorul unei genţi Louis Vuitton primită de Udrea, la birou, când era ministru, unul declarând că venea de la un ambasador, celălalt că era de la o jurnalistă.

3229 afișări

La şedinţa de marţi instanţa a audiat trei martori, printre care fosta secretară a Elenei Udrea, pe vremea când era ministrul Turismului, şi fosta consilieră personală, Kohalmi Luminiţa.

Între declaraţiile celor două din urmă au existat contradicţii cu privire la persoana care, în februarie 2011, i-a trimis Elenei Udrea la sediul ministerului o geantă Louis Vuitton.

Fosta secretară de la minister a declarat că la ea ajungeau iniţial toate cadourile primite de Elena Udrea şi că respective geantă ar fi fost primită de la un ambasador.

“Nu îmi amintesc dacă de ziua onomastică sau cu prilejul unui alt eveniment. Doamnei Udrea i-a fost lăsat, de către consilierul personal, un cadou pe care l-am deschis şi am constatat că era o geantă Louis Vuitton.S-a transmis că geanta era din partea unui anume ambasador. I-am dat geanta doamnei ministru. Când am înmânat-o, aceasta mi-a spus să o restitui consilierului pentru că dumneaei nu primeşte cadouri”, a spus fosta secretară, Marian Mocanu, în faţa judecătorilor.

Fostul consilier personal al Elenei Udrea, Luminiţa Kohalmi, care a înmânat geanta de lux, spune că pachetul a venit din partea unei jurnaliste de origine spaniolă.

“În primul an de mandat, o ziaristă, cred că spaniolă, a solicitat un interviu cu doamna ministru. După ce am discutat cu aceasta şi am văzut obiectivele, am consiliat-o pe doamna Udrea să dea acel interviu. Interviul s-a realizat în biroul acesteia de la minister. La plecare i-a pasat doamnei ministru un cadou. După deschiderea pachetului, doamna Udrea a constatat că este vorba despre o geantă Louis Vuitton. M-a pus să o restitui, lucru pe care l-am şi făcut”, a declarat Luminiţa Kohalmi.

La ieşirea din sediul ÎCCJ, Elena Udrea a declarat că nu a acceptat genta pe motiv că îşi permitea astfel de bunuri.

“Eu îmi permiteam să am genţi cumpărate de mine, de soţul meu, nu făcute cadou de nimeni. Întotdeauna am refuzat să primesc orice, în afară de flori, de la oameni străini.Situaţii aşa arogante, cum a fost aceasta, nu cred că am mai întâmpinat. Din punctul meu de vedere e jignitor pentru un ministru, jignitor şi pentru o femeie”, a precizat Elena Udrea.

Tot la şedinţa de marţi, s-a luat în discuţie şi o adresă a DNA în care se arată că din dosarul “Gala Bute” au fost disjunse alte trei cauze penale, două aflându-se încă în lucru la parchet. Elena Udrea a declarat că aceste dosare, din câte cunoaşte, îi vizează pe Emil Boc şi Cătălin Predoiu, respectiv pe Adrian Gărdean.

Judecătorii au dispus, la solicitarea avocatului Elenei Udrea, să ceară DNA o nouă adresă în care se fie notate faptele şi persoanele din dosarele disjunse.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici