DOSARUL Iulian Herţanu: Directorul general al SC Hidro Prahova, Adrian Semcu, adus la DNA pentru audieri

Directorul general al SC Hidro Prahova, Adrian Semcu, a fost adus, miercuri, la DNA Ploieşti pentru a fi audiat în dosarul în care sunt inculpaţi Iulian Herţanu, cumnatul premierului Victor Ponta, deputaţii Sebastian şi Vlad Cosma, precum şi preşedintele CJ Prahova, Mircea Cosma.

433 afișări
Imaginea articolului DOSARUL Iulian Herţanu: Directorul general al SC Hidro Prahova, Adrian Semcu, adus la DNA pentru audieri

Iulian Hertanu (Imagine: Mediafax Foto)

Adrian Semcu a venit la DNA însoţit de un procuror şi a intrat în sediul instituţiei fără a face declaraţii, transmite corespondentul MEDIAFAX.

De câteva săptămâni, Semcu deţine funcţia de director al SC Hidro Prahova, firmă ce aparţine Consiliului Judeţean şi prin care se derulează un proiect pe fonduri europene pentru extinderea reţelei de canalizare în mai multe localităţi din judeţ, iar în perioada în care a fost semnat contractul pentru extinderea reţelei de canalizare de la Comarnic, contract ce face obiectul unei anchete a DNA Ploieşti, Semcu deţinea funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Prahova.

Adrian Semcu a fost, de asemenea, deputat în Parlamentul României, iar pentru o scurtă perioadă de timp a deţinut şi funcţia de prefect al judeţului Prahova.

La ora transmiteri acestei ştiri, directorul Hidro Prahova se află în sediul DNA Ploieşti, unde este audiat.

Surse judiciare au declarat că tot miercuri la DNA Ploieşti este aşteptat un om de afaceri care conduce o importantă companie de consultanţă cu conexiuni în lumea politică, acesta urmând să fie, de asemenea, audiat în dosarul în care este inculpat cumnatul primului ministru.

Cumnatul premierului Victor Ponta, Iulian Herţanu, a fost arestat preventiv în 18 februarie, alături de omul de afaceri Vladimir Ciorbă, în dosarul vizând fraudarea de fonduri europene pentru lucrări de canalizare la Comarnic, executate de firma sa, SC Grossman Engineering Group. Ulterior, Herţanu a fost plasat în arest la domicliu, în urma unei decizii a instanţei supreme.

În acelaşi dosar, au fost plasaţi sub control judiciar deputatul Sebastian Ghiță, deputatul PSD Vlad Cosma şi tatăl acestuia, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, directorul de producţie al Hidro Prahova, Virgiliu Iuliu Roman, precum şi omul de afaceri Liviu Munteanu.

Potrivit anchetatorilor, Virgiliu Roman, Sebastian Ghiţă, Vlad şi Mircea Cosma au sprijinit grupul infracţional din care făcea parte Iulian Herţanu ca să acceseze şi să primească fonduri europene în cadrul contractului de extindere a reţelei de canalizare din oraşul Comarnic, proiect în valoare de aproape zece milioane de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici