Dosarul lui Coldea după denunţul Elenei Udrea, clasat de procurorii DNA

Dosarul privindu-l pe adjunctul şefului SRI Florian Coldea, deschis după denunţul formulat împotriva acestuia de Elena Udrea, a fost clasat de procurorii DNA, întrucât nu a rezultat existenţa vreuneia dintre infracţiunile sesizate, potrivit răspunsului DNA la solicitarea MEDIAFAX.

761 afișări
Imaginea articolului Dosarul lui Coldea după denunţul Elenei Udrea, clasat de procurorii DNA

Dosarul lui Codlea după denunţul Elenei Udrea, clasat de procurorii DNA

DNA precizează că, la data de 30 ianuarie 2015, Elena Udrea a sesizat comiterea unor presupuse fapte de corupţie, ce ar fi fost săvârşite de mai multe persoane, cu funcţii importante în instituţii publice ale statului român, fiind audiată, ulterior de către procurorii DNA pentru a-şi susţine acuzaţiile.

"În cursul urmăririi penale au fost administrate probele solicitate de către denunţătoarea Udrea Elena Gabriela, iar din administrarea acestora nu a rezultat existenţa vreuneia dintre infracţiunile sesizate. În continuare, procurorii Secţiei de Combatere a Infracţiunilor Conexe a Infracţiunilor de Corupţie au dispus clasarea cauzei cu privire la săvârşirea infracţiunilor sesizate prin denunţ şi disjungerea urmăririi penale şi trimiterea dosarului la Secţia de Combatere a Infracţiunilor de Corupţie săvârşite de Militari, din cauza calităţii de militar pe care o avea una dintre persoanele vizate", se arată în răspunsul instituţiei.

În motivarea soluţiei, procurorii Secţiei de Combatere a Infracţiunilor Conexe a Infracţiunilor de Corupţie au arătat că faptele sesizate nu au corespondent în realitate, acuzaţiile formulate sunt generice şi din denunţ nu rezultă indicii rezonabile că s-ar fi comis vreo infracţiune.

La data de 12 martie 2015, procurorii Secţiei de Combatere a Infracţiunilor de Corupţie săvârşite de Militari, după valorificarea materialului probator administrat în cauză, au dispus, de asemenea, soluţia clasării dosarului, reţinând "caracterul general, subiectiv şi conjunctural al acuzaţiilor formulate de către denunţătoare cu privire la existenţa unor infracţiuni ce ar fi fost comise de persoana vizată, dar nesesizate până la schimbarea situaţiei juridice a petentei, fapte despre care ar fi luat la cunoştinţă de la persoane care nu i-au confirmat afirmaţiile", se mai arată în comunicatul DNA.

Udrea anunţa, în 30 ianuarie, că a depus la DNA un denunţ împotriva directorului interimar al SRI Florian Coldea, pe care îl acuză că a instrumentat campania împotriva sa. Udrea preciza că în denunţ este amintit şi procurorul şef al DNA, Codruţa Kovesi.

Udrea declara atunci, într-un interviu acordat Hotnews, că a intervenit la Victor Ponta pentru numirea Codruţei Kovesi la conducerea DNA şi că actualul şef interimar al SRI Florian Coldea a fost cel care a propus revenirea lui Kovesi de la Bruxelles, afirmând că cei doi au "o foarte bună relaţie".

În acelaşi interviu, Elena Udrea afirma că fostul său soţ, Dorin Cocoş, i-ar fi spus că, la solicitarea lui Florian Coldea i-a dus 500.000 de euro lui Sebastian Ghiță, pentru a-şi finanţa televiziunea.

La momentul interviului, Udrea era cercetată sub control judiciar în dosarul "Microsoft". Ulterior, procurorii DNA au solicitat arestarea ei, inclusiv pe motiv că a încălcat condiţiile controlului judiciar, prin declaraţiile făcute. Udrea a fost arestată, între 11 şi 17 februarie, în dosarul "Microsoft".

În prezent, ea este arestată preventiv, din 25 februarie, în dosarul "Gala Bute".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici