Dosarul lui Radu Mazăre, amânat a opta oară pentru că nu a fost finalizată expertiza terenurilor

Dosarul în care primarul municipiului Constanţa, Radu Mazăre, este judecat alături de alte 36 de persoane, pentru atribuirea ilegală a unor terenuri, a fost amânat marţi, pentru a opta oară, de Curtea de Apel Bucureşti, pentru că expertiza terenurilor nu a fost finalizată.

470 afișări
Imaginea articolului Dosarul lui Radu Mazăre, amânat a opta oară pentru că nu a fost finalizată expertiza terenurilor

Radu Mazăre (Imagine: Victor Ciupuliga/Mediafax Foto)

Procurorul a cerut instanţei amendarea expertului, pentru că a trecut mai mult de un an de când a fost dispusă această expertiză. Solicitare a fost însă respinsă de Curtea de Apel Bucureşti.

Judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au respins şi cererea avocaţilor de acordare a unui termen peste trei luni, astfel încât până atunci să fie finalizată expertiza.

Instanţa a dispus ca următorul termen de judecată să aibă loc în 1 iulie, când expertul va trebui să depună la dosar raportul privind terenurile vizate.

Aceasta este cea de-a opta amânare în dosar din cauza lipsei raportului de expertiză topo-cadastrală.

Primarul Radu Mazăre a fost trimis în judecată de DNA în 28 octombrie 2008, alături de 36 de persoane, între care foşti şi actuali funcţionari din Primăria Constanţa şi Oficiul de Cadastru, mandatari şi notari publici, în dosarul privind atribuirea nelegală a unor terenuri.

Prejudiciul în această cauză a fost estimat la aproximativ 114 milioane de euro, din care 77,77 milioane de euro reprezintă prejudiciu în dauna statului şi 36,16 milioane de euro în dauna municipiului Constanţa, potrivit DNA.

În acest dosar, alături de Radu Mazăre sunt judecaţi Nicuşor Daniel Constantinescu - preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, fost consilier municipal, Constantin Racu - fost director al Direcţiei Administraţie Publică, Daniela Ramona Dospinescu - directorul Direcţiei Patrimoniu, Ion Marica - directorul Direcţiei Tehnic Investiţii, Dan Miron - fost consilier municipal, Cristian Tălpău şi Nora Alina Chircă - consilieri juridici, precum şi Bogdan Ghiţulescu - fost consilier juridic.

De asemenea, au fost trimişi în judecată Andrei Sozanski, Graţiela Rusu, Gabriela Radu, Claudia Cealera, funcţionari din Primăria Constanţa, precum şi Luminiţa Călătoru şi Silvia Stanciu - funcţionare în cadrul Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Constanţa, precum şi mandatari, moştenitori ai persoanelor îndreptăţite - Elena Ştefănescu şi Laura Mariana Leşe -, cesionarii cumpărători de drepturi succesorale şi interpuşii cumpărători de terenuri.

Cele 37 de persoane sunt acuzate că au încălcat Legea 10/2001 privind persoanele îndreptăţite la restituire, termenul de depunere a cererilor, indisponibilizarea bunurilor restituibile în natură, competenţa de soluţionare a cererilor de restituire, întinderea suprafeţei revendicate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici