Dosarul lui Voiculescu în cazul privatizării ICA, trimis la instanţa supremă

Tribunalul Bucureşti a admis, marţi, cererea procurorilor anticorupţie de trimitere la instanţa supremă a dosarului în care Dan Voiculescu este acuzat în legătură cu privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare.

102 afișări
Imaginea articolului Dosarul lui Voiculescu în cazul privatizării ICA, trimis la instanţa supremă

Dosarul lui Voiculescu în cazul privatizării ICA, trimis la instanţa supremă

Cererea de declinare a dosarului a fost formulată, marţi, de procurorul DNA, având în vedere calitatea de parlamentar a acestuia la momentul săvârşirii faptelor.

La începutul lunii decembrie 2008, preşedintele fondator al Partidului Conservator (PC), Dan Voiculescu, alături de alte 12 persoane printre care fostul ministru al telecomunicaţiilor Sorin Pantiş, a fost trimis în judecată de procurorii DNA în dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare (ICA).

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) susţin că privatizarea frauduloasă a Institutului de Cercetări Alimentare (ICA) din Bucureşti ar fi fost făcută în folosul lui Dan Voiculescu, ea fiind realizată prin subevaluarea bunurilor institutului cu suma de peste 7,7 milioane de euro.

Dan Voiculescu, acţionar majoritar al SC Grupul Industrial Voiculescu şi Compania (GRIVCO) SA Bucureşti, membru al Adunării Generale a Acţionarilor (AGA) şi al Consiliului de Administraţie (CA) al Institutului de Chimie Alimentară, membru al AGA şi director general al SC Bioprod SA Bucureşti, este acuzat de "folosire, de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid, a influenţei şi autorităţii date de această calitate în scopul de a obţine, pentru sine sau pentru altul, bani, bunuri, sau alte foloase necuvenite şi spălare de bani, ambele în formă continuată".

Potrivit procurorilor, prejudiciul acestei privatizări se ridică la peste 60 de milioane de euro.

Citeşte şi:

Voiculescu, trimis în judecată în dosarul privatizării ICA

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici