Dosarul Microsoft - Andronescu, după ieşirea de la Comisia juridică a Senatului: S-au resigilat dosarele. Discuţiile vor fi reluate peste două săptămâni

Senatorii PSD Ecaterina Andronescu şi Şerban Mihăilescu au fost prezenţi, luni, la şedinţa Comisiei juridice, care a început studierea dosarului Microsoft, în care parchetul cere ridicarea imunităţii celor doi senatori. Preşedintele Comisiei juridice, Cătălin Boboc (PNL), a declarat că doi senatori PSD au propus amânarea cu două săptămâni a dezbaterii privind ridicarea imunităţii foştilor miniştri Ecaterina Andronescu şi Şerban Mihăilescu.

376 afișări
Imaginea articolului Dosarul Microsoft - Andronescu, după ieşirea de la Comisia juridică a Senatului: S-au resigilat dosarele. Discuţiile vor fi reluate peste două săptămâni

Ecaterina Andronescu (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

UPDATE - Mihăilescu, despre acuzaţiile în dosarul Microsoft: E o situaţie perfectă, pentru toată lumea

Senatorul Şerban Mihăilescu a declarat, luni, după şedinţa Comisiei juridice convocată pentru analiza dosarului Microsoft, că va veni atunci când va fi chemat să studieze dosarele, împreună cu avocatul, iar despre acuzaţiile care i se aduc a spus că este ”o situaţie perfectă, pentru toată lumea”.

TITLURILE ZILEI

UPDATE - Comisia juridică reia peste două săptămâni discuţia pe cazurile Andronescu şi Mihăilescu

Preşedintele Comisiei juridice, Cătălin Boboc (PNL), a declarat, luni, că doi senatori PSD au propus amânarea cu două săptămâni a dezbaterii privind ridicarea imunităţii foştilor miniştri Ecaterina Andronescu şi Şerban Mihăilescu, propunerea fiind aprobată din vot.

Preşedintele comisiei a precizat că motivaţia pentru solicitarea acestei amânări a fost numărul mare de documente de studiat.

Boboc a precizat că a propus în comisie termenul de 15 octombrie pentru un vot pe cererea de începere a urmăririi penale în cazul senatorilor Ecaterina Andronescu şi Şerban Mihăilescu, precizând că, în opinia sa, există timp până atunci pentru studierea dosarelor.

”Din păcate, propunerea mea nu a întrunit voturile colegilor din comisie şi propunerea unui alt coleg a fost de a amâna două săptămâni. Voi informa în legătură cu acest subiect şi Biroul Permanent. Nu înţeleg de ce trebuie să tergiversăm problema aceasta”, a spus Boboc.

El a declarat că, deşi dosarele sunt mari, senatorii jurişti nu se pronunţă asupra fondului problemei.

Preşedintele Comisiei juridice a mai declarat că membrii comisiei au început să studieze o parte din dosare precum şi referatul parchetului.

”De aici încolo va fi studiu individual”, a completat Boboc.

Despre faptul că documentele nu erau numerotate, Cătălin Boboc a spus: ”Cei de la Ministerul Justiţiei nu au respectat, să spunem, în tocmai procedura în sensul că nu fiecare pagină este numerotată şi nu scrie pe ea cine anume şi-o asumă şi nu e conformă cu originalul, sau cel puţin nu scrie pe ea treaba aceasta”.

El a adăugat că, din acest punct de vedere, nu crede că sunt probleme şi a menţionat că dosarele au fost deschise în faţa membrilor comisiei.

”O parte dintre dosare s-au deschis”, a continuat Boboc şi a ţinut să precizeze că membrii comisiei ”nu le-au şi citit”.

”Sper ca reprezentanţii Ministerului Justiţiei să vină cât mai repede, noi am cerut acest lucru de la ora 11.00 şi o să merg acum în birou să fac şi o adresă oficială”, a mai spus Boboc.

El a explicat că, între timp, dosarele au fost resigilate, astfel că deocamdată nu mai pot fi studiate de membrii comisiei.

UPDATE - Andronescu, după ieşirea de la comisie: S-au resigilat dosarele, documentele nu erau numerotate

Senatorul PSD Ecaterina Andronescu a declarat, luni, după ieşirea de la Comisia juridică a Senatului, că s-au resigilat dosarele primite de la parchet, deoarece membrii comisiei au constatat că documentele nu erau numerotate.

Întrebată ce s-a întâmplat în şedinţa comisiei juridice, Ecaterina Andronescu a spus: ”S-au desigilat dosarele, cutiile, erau trei cutii, şi s-a constatat că documentele nu erau numerotate şi înregistrate, motiv pentru care s-au resigilat, să se întâmple lucrurile în deplină legalitate”.

Andronescu a mai spus că este ”revoltată pentru că trăieşte un asemenea moment”.

DNA solicită declanşarea procedurilor pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale faţă de senatorul Ecaterina Andronescu - pentru abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influenţă şi spălare de bani şi senatorul Petru Șerban Mihăilescu - pentru instigare la abuz în serviciu, trafic de influenţă şi spălare de bani.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat, în urmă cu două săptămâni, după şedinţa Biroului Permanent, că referatul DNA şi copiile materialului probator în cazul Microsoft au fost trimise la Comisia juridică, care ar termen 15 zile calendaristice să facă raport.

Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a anunţat, săptămâna trecută, că procurorul general Tiberiu Niţu a transmis ministrului Justiţiei referatul DNA prin care se solicită declanşarea procedurilor pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale faţă de: senatorul Ecaterina Andronescu - pentru abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influenţă şi spălare de bani; deputatul Valerian Vreme - pentru abuz în serviciu; senatorul Petru Şerban Mihăilescu - pentru instigare la abuz în serviciu, trafic de influenţă şi spălare de bani.

Procurorul general a transmis Parlamentului European referatul DNA prin care se solicită declanşarea procedurilor pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale faţă de europarlamentarul Dan Nica, suspectat de abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influenţă şi spălare de bani.

De asemenea, procurorul general al PICCJ a transmis preşedintelui Traian Băsescu referatul DNA prin care se solicită declanşarea procedurilor pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale faţă de: Adriana Ţicău, fost ministru al Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei - pentru abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influenţă şi spălare de bani; Gabriel Sandu, fost ministru al Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale - pentru abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influenţă şi spălare de bani; Daniel Funeriu, fost ministru al Educaţiei şi Cercetării - pentru abuz în serviciu; Alexandru Athanasiu, fost ministru al Educaţiei şi Cercetării - pentru abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influenţă şi spălare de bani; Mihai Nicolae Tănăsescu, fost ministru al Finanţelor Publice - pentru abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influenţă şi spălare de bani.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici