Dosarul mitei pentru operaţii: Medicul Ştefan Ozsvath, de la Spitalul "Grigore Alexandrescu", eliberat din arest

Chirurgul Ştefan Ozsvath, de la Spitalul "Grigore Alexandrescu", va fi eliberat din arest, după ce Curtea de Apel Bucureşti a respins recursul procurorilor împotriva deciziei Tribunalului de cercetare în libertate, în dosarul în care acesta este acuzat că ar fi luat mită pentru a opera trei copii.

651 afișări
Imaginea articolului Dosarul mitei pentru operaţii: Medicul Ştefan Ozsvath, de la Spitalul "Grigore Alexandrescu", eliberat din arest

Dosarul mitei pentru operaţii: Medicul Ştefan Ozsvath, de la Spitalul "Grigore Alexandrescu", eliberat din arest (Imagine: Shutterstock)

Tribunalul Bucureşti a respins, în 10 mai, propunerea procurorilor Parchetului Capitalei de prelungire a măsurii arestării preventive în cazul medicului chirurg Gheorghe Ştefan Ozsvath.

Decizia a fost contestată de procurori la Curtea de Apel Bucureşti, care le-a respins, luni, recursul, stabilind astfel ca medicul să fie cercetat în libertate. Decizia este definitivă, astfel că Gheorghe Ştefan Ozsvath va fi eliberat din arest, acesta având interdicţie să părăsească Bucureştiul.

Instanţa a stabilit ca medicul Ştefan Ozsvath să nu deţină şi să nu folosească arme, să nu ia legătura direct sau indirect cu medicul Florin Rusu, cercetat în acelaşi dosar, să nu se apropie şi să nu ia legătura cu învinuitul Alin Gabriel Sterian şi cu trei martori din dosar.

Medicul chirurg Gheorghe Ştefan Ozsvath a fost arestat preventiv în 15 aprilie, în urma unei decizii a Curţii de Apel Bucureşti. Instanţa a mai dispus atunci ca medicul anestezist Florin Rusu, de la Spitalul "Grigore Alexandrescu", acuzat de luare de mită, să fie cercetat în libertate, cu interdicţie de a părăsi Capitala.

Cei doi medici au fost reţinuţi în 9 aprilie, după ce ar fi primit bani pentru a opera trei copii, asupra lor fiind găsiţi peste 6.000 de lei, la percheziţia corporală. Procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti au cerut atunci arestarea preventivă a acestora pentru 29 de zile, însă instanţa a respins propunerea. Ulterior, Curtea de Apel Bucureşti a decis arestarea lui Ozsvath.

Medicul Gheorghe Ştefan Ozsvath este acuzat de procurori că ar fi primit câte 600 de lei pentru a opera trei copii.

"S-a reţinut că, în zilele de 7 şi 8 aprilie 2013, pentru a efectua intervenţiile chirurgicale asupra pacienţilor minori C.A.M., C.V.G. şi G.L.C., medicul chirurg Ozsvath Gheorghe Ştefan a primit câte 600 de lei pentru fiecare intervenţie chirurgicală. La percheziţia corporală efectuată asupra medicului a fost găsită suma de 3.076 de lei", arătau procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti, într-un comunicat de presă.

Anchetatorii l-au acuzat pe medicul anestezist Florin Rusu că ar fi primit 550 pentru a participa la cele trei operaţii.

"Totodată, s-a reţinut că, în ziua de 08 aprilie 2013, pentru a participa la cele trei intervenţii chirurgicale, medicul anestezist Rusu Florin Dumitru Cătălin a primit suma de 150 de lei pentru primul pacient, respectiv câte 200 de lei pentru fiecare dintre ceilalţi doi pacienţi. Medicul avea asupra sa suma de 3.050 de lei la momentul conducerii la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti", precizau procurorii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici