Dosarul Mitropolitul Daniel, printre cele care au fost arse de Securitate - surse

Numele Mitropolitului Moldovei şi Bucovinei Daniel apare într-o notă aflată în posesia CNSAS care enumeră titulari de dosare care au fost arse de Securitate în 23 decembrie, au declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, surse din CNSAS.

1 afișare
Imaginea articolului Dosarul Mitropolitul Daniel, printre cele care au fost arse de Securitate - surse

Dosarul Mitropolitul Daniel, printre cele care au fost arse de Securitate - surse

Sursele citate au precizat că dosarul Mitropolitului Daniel, împreună cu cele ale altor 12 persoane, au fost arse în 23 decembrie 1989, cel mai probabil în baza unui proces-verbal care ar trebui să existe la SIE.

"Noi am cerut în şedinţa de astăzi (n.r. - de marţi) ca Serviciul de Informaţii Externe să ne remită o copie a procesului-verbal, pentru a vedea clar dacă dosarul a existat şi dacă a fost sau nu ars", au declarat pentru MEDIAFAX surse din Colegiul CNSAS.

Înaintea şedinţei de marţi a Colegiului, Mircea Dinescu, membru în biroul CNSAS a vorbit jurnaliştilor despre o serie de dosare de înalţi prelaţi care ar fi fost distruse imediat după Revoluţie, pentru a-i proteja pe aceştia, însă Dinescu nu a făcut nominalizări.

Sursele din Colegiu au mai declarat pentru MEDIAFAX că până în prezent la CNSAS nu există vreun alt document al vreunui serviciu secret în care să apară explicit numele Mitropolitului Daniel, nota SIE fiind singurul act de acest fel. Mitropolitul Daniel este unul dintre favoriţii pentru a deveni Patriarh.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici