Dosarul permiselor obţinute fraudulos în Ilfov: 90 de suspecţi şi inculpaţi

Poliţiştii din Ilfov au anunţat luni că 90 de persoane au dobândit calitatea de suspecţi sau inculpaţi în dosarul în care mai mulţi şoferi au obţinut permisul de conducere deşi nu ştiau să citească sau să scrie.

264 afișări
Imaginea articolului Dosarul permiselor obţinute fraudulos în Ilfov: 90 de suspecţi şi inculpaţi

Dosarul permiselor obţinute fraudulos în Ilfov: 90 de suspecţi şi inculpaţi

Potrivit IPJ Ilfov, în cauza privind fraudarea probei teoretice a examenului pentru obţinerea permisului de conducere, poliţiştii au extins cercetările cu privire şi la alte persoane, astfel că, până luni, 90 de persoane au dobândit calitatea de suspecţi sau inculpaţi.

Dintre acestea, 26 au fost reţinute pentru 24 de ore, iar dintre acestea, faţă de două a fost dispusă măsura arestării preventive pentru 30 de zile şi pentru 23 de persoane a fost dispusă măsura controlului judiciar.

Luni, poliţiştii desfăşoară activităţi procedurale privind 10 suspecţi, fiind emise 10 mandate de aducere, cu privire la beneficiari ai unor permise de conducere obţinute în mod ilegal, intermediari şi un alt instructor auto, care ar fi sprijinit activitatea infracţională.

În acest dosar se fac cercetări pentru fals intelectual, fac informatic, fals în declaraţii şi abuz în serviciu.

„Din probatoriul administrat, a rezultat faptul că, în perioada 2018-2022, un instructor auto, în vârstă de 43 de ani, împreună cu un bărbat (sufleor), în vârstă de 28 de ani şi fără calitate, au racolat zeci de persoane neşcolarizate şi le-au sprijinit să fraudeze proba teoretică, componentă a examenului pentru obţinerea permisului de conducere, organizat de SRPCIV Bucureşti. Ca mod de operare, candidaţii urmau să intre în sala de examen, purtând pe îmbrăcăminte şi în urechi tehnică de natură a permite să filmeze monitorul şi să comunice în exterior cu <sufleorul>, acesta din urmă transmiţându-le răspunsurile”, spuneau în octombrie reprezentanţii Poliţiei Ilfov.

Suma solicitată pentru obţinerea în mod fraudulos a permisului de conducere era cuprinsă între 3000 şi 7500 euro.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici