DOSARUL retrocedărilor ilegale - REFERAT DNA: Prinţesa Lia către Dan Andronic: "Este atât să important să ajungem la omul potrivit"

Prinţesa Lia i-a spus jurnalistului Dan Andronic într-o discuţie la telefon că este important să fie găsit ”omul potrivit” pentru a fi rezolvate cu succes demersurile pentru obţinerea terenurilor revendicate, iar într-o convorbire cu Remus Truică precizează că prinţul Paul este ”un bun coechipier”.

2846 afișări
Imaginea articolului DOSARUL retrocedărilor ilegale - REFERAT DNA: Prinţesa Lia către Dan Andronic: "Este atât să important să ajungem la omul potrivit"

DOSARUL retrocedărilor ilegale - REFERAT DNA: Prinţesa Lia către Dan Andronic: Este atât să important să ajungem la omul potrivit - referat (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Procurorii DNA Braşov au prezentat în referatul prin care solicită arestarea preventivă a prinţului Paul în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Ilfov o convorbire între Remus Truică şi prinţesa Lia, care îi spunea omului de afaceri că prinţul este ”un bun coechipier”.

”Remus Truică: Prinţesă! Bună ziua! Ce faceţi?

Lia: Foarte bine, aştept cu nerăbdare să împărtăşim nişte... (?) bune, dar cred că motivul pentru care Paul te-a sunat a fost să te înştiinţeze că, orice decizie ai lua, nu doar pentru a fi în fundal, Paul este un bun coechipier!

Remus Truică: Eu sunt foarte entuziast cu privire la aspectul ăsta!”

Conform sursei citate, Truică ţinea ”în principal” legătura cu prinţul Paul, dar a discutat şi cu alţi membri ai grupului. Acest lucru este relevat de o discuţie telefonică între jurnalistul Dan Andronic şi prinţesa Lia, dar şi de mesajele pe care prinţul Paul i le-a trimis lui Andronic.

"Am vorbit cu Robert. Va avea loc o întâlnire cu partenerul mâine. Poţi să vii sau pot să te văd înainte să plecăm", se arată într-un mesaj transmis în 2011 lui Dan Andronic de către prinţul Paul.

De asemenea, în acelaşi an, Andronic a avut şi o discuţie cu prinţesa Lia.

”doamnă: Bună dimineaţa! Bine. Deoarece timpul trece repede, am avea vreo posibilitate ca azi să-ţi dau originalele şi să vorbim despre… sau tu ştii cel mai bine ce să faci pentru a găsi pe cineva despre care a zis partenerul că avem nevoie imediat.

Andronic Cătălin Dan: Azi… de la 12:00 am o mulţime de întâlniri, dar… i le poţi da lui Marius… Marius…

doamnă: Este atât de important! Este atât să important să ajungem la omul potrivit şi să…

Andronic Cătălin Dan: Să-mi trimiţi lucrurile…

doamnă: Prefer să ţi le dau ţie, personal. Acestea sunt originale. Ai vrut să vezi originalele şi atunci ţi le dau.

Andronic Cătălin Dan: Da… Ok.

doamnă: Şi vreau să ştiu că începi să te ocupi să îl găseşti pe acest tip şi noi putem să ajutăm ca să-l pregătim!

Andronic Cătălin Dan: Ok, dar nu pot să-ţi dau răspunsul azi în legătură cu toate aspectele. Mai întâi, trebuie să văd şi apoi să încerc să găsesc tipul.”

Prinţul Paul a fost plasat în arest la domiciliu în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Ilfov, cu un prejudiciu de peste 135 de milioane de euro, el fiind acuzat de cumpărare de influenţă, spălarea banilor şi complicitate la abuz în serviciu, a decis, sâmbătă după-amiază, Curtea de Apel Braşov.

Prinţul Paul a fost reţinut, vineri seară, de procurorii DNA Braşov, după aproape şapte ore de audieri, în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Ilfov, în care au fost arestaţi la domiciliu omul de afaceri Remus Truică şi avocatul Robert Roşu, iar Dan Andronic, Marius Marcovici şi Claudiu Mateescu au fost puşi sub control judiciar. În acest dosar este cercetat sub control judiciar şi Gheorghe Sin, preşedintele Academiei de Ştiinţe Agricole.

Potrivit DNA, începând din anul 2006, prinţul Paul i-a promis lui Remus Truică, arestat la domiciliu în acest dosar, şi asociaţilor lui din grupul infracţional (între care Robert Roşu, Andrei Marius Marcovici, Lucian Mateescu, Dan Andronic) o cotă parte importantă, între 50% şi 80%, din valoarea bunurilor pe care le revendica şi, ulterior, le-a şi dat acestora bunurile, pe măsura obţinerii lor, în schimbul intervenţiei membrilor grupului pe lângă funcţionari publici cu atribuţii în reconstituirea/retrocedarea dreptului de proprietate din Bucureşti şi din alte judeţe sau pe lângă judecători.

Prinţul Paul, Remus Truică şi ceilalţi membri ai grupului ”au ascuns natura ilicită a înţelegerii, prin încheierea în 1 noiembrie 2006 a unui contract de cesiune, cu privire la bunurile aflate în proceduri administrative sau judiciare de restituire a proprietăţii, între prinţul Paul şi SC Reciplia SRL, reprezentată de Remus Truică”, conform DNA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici