DOSARUL TRANSFERURILOR - Neţoiu: Nu poţi să dai 7-8 ani de închisoare fără probe

Fostul acţionar al cluburilor Dinamo şi Universitatea Craiova, Gigi Neţoiu, a declarat, că sentinţele dictate luni de Curtea de Apel Bucureşti în Dosarul Transferurilor, sunt exagerate şi nu se justifică pe baza probelor existente.

238 afișări
Imaginea articolului DOSARUL TRANSFERURILOR - Neţoiu: Nu poţi să dai 7-8 ani de închisoare fără probe

Gigi Neţoiu (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax Foto)

"Nu există nicio probă. Nu poţi să te joci cu asemenea lucruri şi să dai 7-8 ani de închisoare. De trei ani şi jumătate, nu au venit cu niciun fel de probă. Nu s-a demonstrat că au fost bani luaţi de vreo persoană, nu s-a făcut vreo plângere de către cluburi", a spus Neţoiu, la Dolce Sport.

Fostul acţionar al Dinamo şi Universitatea Craiova, Gigi Neţoiu, a fost condamnat, luni, de Curtea de Apel Bucureşti, la trei ani de închisoare şi doi ani de interzicere a unor drepturi, pentru înşelăciune, în Dosarul Transferurilor, decizie cu suspendare pentru o perioadă probatorie de cinci ani.

Tribunalul Bucureşti i-a achitat, în 3 aprilie, pe toţi cei opt inculpaţi din dosarul transferurilor de jucători, respectiv Ioan şi Victor Becali, George Copos, Mihai Stoica, Jean Pădureanu, Cristi Borcea, Gigi Neţoiu şi Gheorghe Popescu.

Decizia a fost contestată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie la Curtea de Apel Bucureşti, care iniţial trebuia să dea un verdict la 2 noiembrie, dar a amânat pronunţarea unei sentinţe pentru 12 noiembrie.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie i-au trimis în judecată, în 2 octombrie 2008, pe Gheorghe Copos, Ioan Becali, Victor Becali, Mihai Stoica, Jean Pădureanu, Gheorghe Popescu, Gheorghe Neţoiu şi Cristian Borcea, în legătură cu efectuarea de tranzacţii ilegale la transferurile unor fotbalişti către cluburi din străinătate, ceea ce a produs un prejudiciu total de aproape 1,5 milioane de dolari în dauna statului şi de peste 10 milioane de dolari în dauna a patru cluburi de fotbal.

În rechizitoriul DNA sunt prezentate 12 transferuri ale unor fotbalişti români efectuate de la cluburile Dinamo Bucureşti, Rapid Bucureşti, Gloria Bistriţa şi Oţelul Galaţi către cluburi din străinătate, în perioada 1999-2005.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici